Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Sengled, popredný výrobca inovatívnych smart-svetelných riešení pre inteligentné domácnosti, predstavil svoje najnovšie inovácie na výstave Consumer Electronic Show (CES) 2017 v Las Vegas.

Produkt ELEMENT dostal ocenenie za inováciu v kategórii EKO dizajn a udržateľnosť a druhé ocenenie v kategórii Inteligentná domácnosť za komunikačný hub PULSE LINK.

Diaľkovo ovládaná LED žiarovka Sengled Element má minimalistický, moderný dizajn. Element v sebe kombinuje energetickú účinnosť LED s modernými funkciami, ako je napríklad programovateľný svetelný časovač, nastaviteľná teplota farieb (od teplej bielej pri 2700K až po  dennú bielu pri 6500K) a meračom spotreby energie. Tieto žiarovky sú ovládané jednotlivo, v skupinách alebo môžu byť naprogramované tak, aby sa rozsvietili automaticky vtedy, keď prídete do práce alebo večer domov.

Sengled Element má odber len 9,8W, teda približne o 80 percent menej energie, ako tradičná 60W žiarovka, pri rovnakom svetelnom výkone. Nominálnu životnosť má približne 22 rokov. Všetky funkcie je možné ovládať prostredníctvom praktickej aplikácie (iOS alebo Android) a je možné ich integrovať do bežných systémov inteligentnej domácnosti, ako sú napr. Zigbee, Amazon Alexa, Qivicon, AT&T Digital Life alebo Samsung SmartThings.

Sengled Element spúšťa rozsiahlu kampaň „Jedna žiarovka – jeden strom“. V rámci tejto kampane, sa spoločnosť Sengled zaviazala vysadiť jeden strom za každú predanú Element žiarovku, s cieľom vyrovnať CO2 vypusteného v priebehu  výrobného procesu – čo je v prvom rade veľmi nízka hodnota. To robí zo Sengled Element tzv. prvú CO2 neutrálnu žiarovku na svete.

PULSE LINK je doplnkom k úspešnej sérii žiaroviek Pulse. Hudobná žiarovka má integrovaný Bluetooth reproduktor od spoločnosti JBL. Komunikačný Hub Pulse Link sa pripája k televízoru alebo receiveru a bezdrôtovo vysiela audio signál do žiaroviek Pulse.

Sengled ďalej oznámil spoluprácou s platformou Qivicon, čo je riadenie inteligentných domácností od spoločnosti Deutsche Telekom, ktorá pomôže spoločnosti Sengled posilniť svoje povedomie o značke.

Značky: