Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zákazník si zvolil senzor OnRobot predovšetkým kvôli jeho jednoduchému prepojeniu s vlastným zariadením a minimálnu potrebu údržby

OnRobot, vedúci dodávateľ uceleného radu robotických nástrojov pre kolaboratívne aplikácie, uviedol, že firma Heaxel, dodávateľ robotických zdravotníckych zariadení pre rehabilitačné procedúry, využíva vo svojich produktoch senzor OnRobot HEX-E. Vysoká citlivosť a presnosť senzora OnRobot umožňuje zariadeniam Heaxel bezpečné a presné nastavenie sily pri rehabilitácii pacientov s neurologickými problémami.

Jedným z prvých produktov spoločnosti Heaxel je icons, inteligentný robotický systém na podporu neuro-rehabilitačných terapií. Vzhľadom na dôležitosť interakcie medzi pacientom a robotom, potrebovala firma presné nastavenie pohybu a sily zariadení. Po analýze trhu stavila nakoniec na senzor HEX-E od spoločnosti OnRobot.

„V rámci robotickej rehabilitácie je kľúčové zaistiť vysokú úroveň bezpečnosti, a to veľmi presným snímaním sily, ako jej intenzity, tak smeru, ktorý robot počas procedúry vyvíja na pacienta,“ povedal Jacopo Tosi, biomedicínsky technik a manažér vývoja vo firme Heaxel. „Senzory OnRobot najlepšie zodpovedali našim nárokom na meranie, riadenie a bezpečnosť našich procesov.“

Senzor OnRobot HEX-E citlivo sníma silu a točivý moment vo všetkých 6 osiach a je vhodný pre akýkoľvek typ robotickej aplikácie na zaistenie presnej kontroly pohybu. Heaxel si senzor OnRobot zvolil predovšetkým kvôli jeho jednoduchému prepojeniu s vlastným zariadením a minimálnu potrebu údržby optickej technológie umožňujúcej plne sa venovať hlavnému účelu produktu.

Zariadenie icons s integrovaným senzorom OnRobot funguje už v niektorých európskych nemocniciach, hlavne v Taliansku. Zároveň sa pripravuje jeho vstup na trhy v Spojených štátoch, Ázii a Pacifiku.

Značky: