Dodávateľom displejov pre sériu Pixel 9 bude Samsung Display.

Spoločnosť Google len nedávno potvrdila, že predstavenie série Pixel 9 prebehne v auguste. Toto predstavenie bude oveľa skoršie v porovnaní s tým, ako to vyzeralo počas minulých rokov, no už 13. augusta bude možné vidieť deviatu generáciu smartfónov zo série Pixel na trhu. Tieto modely sú teda pravdepodobne už plne pripravené na predstavenie a informácie o nich stále prichádzajú na verejnosť.

Najnovšou správou o výbave smartfónov, ktoré prídu na trh už o pár týždňov, je informácia o displejoch. Tie by mali byť dokonca kvalitnejšie ako tie, ktoré je možné nájsť v sérii Samsung Galaxy S24. Pôjde o displeje od výrobcu Samsung Display a rovnaký displej využije aj spoločnosť Apple.

Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL (zľava)Zdroj: rozetked.me
Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL (zľava)

Séria Google Pixel 9 by mala využiť M14 OLED panely. Tie sa majú vyznačovať tým, že budú najlepším riešením z oblasti jasu, životnosti a tešiť sa môžeme aj na lepšiu energetickú efektivitu. Porovnanie so sériou Galaxy S24 pritom vôbec nie je zlé, nakoľko táto séria využíva staršiu generáciu displejov v podobe M13 OLED panelov.

Rovnaké displeje ako modely zo série Pixel 9 majú využiť aj v prípade série iPhone 16. Konkrétne modely iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max využijú rovnaké displeje ako modely od Googlu. Obe spoločnosti teda vsádzajú na to najnovšie, čo sa aktuálne na trhu nachádza. Je však potrebné spomenúť, že ako Google, tak aj Apple svoje novinky predstaví už v najbližších týždňoch. A zatiaľ čo Google si vybral mesiac august, Apple by mal tradične využiť septembrový dátum.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.