Huawei v tichosti predstavil trojicu smartfónov aj na globálnom trhu.

Spoločnosť Huawei sa tento rok rozhodla vykonať viaceré zmeny vo svojom portfóliu. Pôvodne oznámený modelový rad Huawei P70 sa teda nepredstavil a namiesto neho prišla séria Pura 70. Tá sa však nedočkala žiadnej veľkej slávy pri predstavení, nakoľko bola predstavená len v rámci tlačovej správy. Žiadna konferencia sa teda nekonala, štvorica zariadení si ale svoju pozornosť získala.

Premenovanie série však nie je jedinou zmenou, ktorá sa vykonala. Huawei tak prvý raz do tejto línie vlajkových lodí zaradil aj model s prívlastkom Ultra, ktorý sa pýši prémiovým fotoaparátom. Teraz séria modelov prišla aj na globálny trh. Ako sme však očakávali, globálnu verziu nezískali všetky modely. Na výber je však z toho najlepšieho.

Modely Huawei Pura 70 aj v globálnej verzii

Modelový rad Huawei Pura 70 si získal skutočne dobré ohlasy v Číne. Fanúšikovia telefónov z dielne čínskeho giganta však čakali aj na ich globálne predstavenie, a to aj napriek tomu, že telefóny nepodporujú oficiálne Google služby. Čínsky výrobca však vsadil na kvalitný hardvér, vďaka ktorému tieto telefóny môžu byť bestsellerom aj mimo čínsky trh. Globálne verzie získali hneď tri modely v zložení Pura 70, Pura 70 Pro a Pura 70 Ultra. Telefón s označením Pura 70 Pro+ je exkluzívny len pre čínsky trh.

Huawei Pura 70 UltraZdroj: Huawei
Huawei Pura 70 Ultra

Globálne verzie modelov zo série Pura 70 sú takmer identické s tými čínskymi. Výraznou zmenou však je, že namiesto systému HarmonyOS prichádzajú so systémom Android a úpravou v podobe EMUI 14.2. V rámci predstavenia telefónov sme sa však nedozvedeli, akú verziu Androidu je možné v telefónoch nájsť. Vzhľadom na to, že model P60 Pro minulý rok vsadil na Android 12, je možné, že v sérii Pura 70 sa Android 14 ako najnovší systém taktiež nachádzať nebude. V základe teda môžeme rátať s čipsetom Kirin 9010 vo všetkých modeloch, prémiový fotoaparát s výsuvným mechanizmom v prípade Pura 70 Ultra, rýchle nabíjanie či batériu s minimálnou kapacitou 4900 mAh v základnom modeli.

Predstavenie troch modelov v globálnej verzii je pre nás prekvapením. Pôvodne sa totiž rátalo s tým, že Huawei do Európy prinesie len jeden model zo série Pura 70, pričom to podľa špekulácií mal byť práve základný model. Globálne sú však nakoniec tri, takže fanúšikovia majú na výber z viacerých lákavých modelov. Predobjednávky telefónov začínajú už 2. mája a plný predaj bude spustený 22. mája. Ceny telefónov sú zaujímavé, najlepšie vybavený Pura 70 Ultra bude stáť 1499 eur. Pura 70 Pro si budete môcť kúpiť za 1199 eur a najlacnejším modelom bude základný Pura 70 za 999 eur.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.