Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Mať veľkú rodinu vie byť niekedy naozaj náročné, najmä ak máte na starosti nielen deti, ale napríklad aj svojich rodičov, či starých rodičov.

Našťastie, v dnešnej modernej dobe si vieme každodenný rodinný život uľahčiť aj vďaka technológiám. Huawei nedávno predstavil novú sériu šikovných smart hodiniek Huawei Watch 4. Vďaka ich praktickým funkciám, ako je sledovanie polohy, detekcia pádu, či meranie zdravotného stavu, s nimi budete mať vždy prehľad o vašich najbližších.

Zakročte včas vďaka detekcii pádu

Smart hodinky z radu Huawei Watch 4 dokážu rozoznať, ak ich majiteľ spadne. Bezprostredne po páde sa spýtajú, či majú kontaktovať prednastavenú osobu, a to pomocou jedného tlačidla. Pri nešťastných pádoch môže byť akýkoľvek pohyb náročný, preto je táto funkcia nenahraditeľná, najmä pre seniorov, ktorí nič nemusia zložito hľadať a pomoc si privolajú jedným dotykom. Vy ich potom jednoducho nájdete vďaka možnosti sledovania polohy. Táto funkcia sa môže hodiť aj v prípade naozaj škaredých pádov, kedy je nutné privolať pomoc.

Zdravotné dáta pod kontrolou

Šikovná funkcia Health Glance hodiniek používateľom umožňuje odhaliť včas príznaky ochorenia a vyhľadať lekára, a to vďaka meraniu niekoľkých zdravotných ukazovateľov naraz. Hodinky postrážia srdcový tep, saturáciu kyslíka v krvi, EKG, arteriálnu tuhosť, úroveň stresu, teplotu pokožky a funkciu pľúc už za jednu minútu. Celý proces trvá zhruba 60 sekúnd, a následne systém vygeneruje report, ktorý môžete zdieľať či vytlačiť. Hodinky navyše používateľa upozornia aj na odchýlky v srdcovom rytme, srdcovom tlaku či okysličení krvi, a to v kľudovom režime aj počas športových výkonov. Dokážu odporučiť vyhľadanie lekára a predísť tak zdravotným komplikáciám. Tieto dáta môžete zdieľať so svojimi príbuznými a mať tak prehľad nielen o svojom zdravotnom stave, ale aj o zdravotnom stave svojich starnúcich rodičov.

Pripomienky na lieky aj rodinné oslavy

Do zdieľaného či vlastného kalendára si môžete nastaviť pripomienky na pravidelné udalosti, ako sú napríklad narodeniny členov rodiny, oslavy, alebo kedy máte vy alebo vaši blízki užívať lieky. Do kalendára je dobré si naplánovať aj návštevy u lekára s deťmi či rodičmi. Starí rodičia si zase do neho môžu naplánovať letné stráženie vnúčat. Kalendár na hodinkách na všetky tieto udalosti upozorní a nemusíte tak mať strach, že by ste na niečo zabudli.

Užite si rodinnú zábavu spoločnou motiváciou k športu

Hodinky zo série Watch 4 vnesú do vašej rodiny aj kopec zábavy. Napríklad môžete sledovať svoje športové výkony, vyhlasovať výzvy a porovnávať svoje výsledky so svojimi blízkymi. Nový rad hodiniek Huawei Watch 4 ponúka viac ako 100 športových režimov, vrátane potápania alebo golfu. Svoje výkony môžete zdieľať so zvyškom rodiny a vzájomne sa motivovať a súťažiť. Urobíte tak niečo pre svoje zdravie a “stmelíte” rodinu spoločnými záujmami. Hodinky vďaka špeciálnym algoritmom dokážu byť aj skvelým trénerom a na základe vašich výkonov vám poskytnú rady na zlepšenie.

Osobný asistent na zápästí

Vedeli ste, že s hodinkami série Watch 4 môžete aj telefonovať? – a to bez toho, aby ste pri sebe mali telefón. Či už pracujete na záhrade, vysávate, varíte alebo ste s deťmi, môže sa stať, že niekde necháte ležať telefón a nikto sa vám nedovolá. To sa však nestane, pokiaľ máte na ruke smart hodinky Watch 4 alebo Watch 4 Pro. Pri prichádzajúcom hovore hodinky začnú okamžite vibrovať či zvoniť, dokonca hovor môžete prijať rovno hodinkami zo svojho zápästia a v pokoji s hodinkami vybaviť, čo potrebujete.

Tínedžer vždy pod dohľadom

Hodinky série Watch 4 myslia aj na tínedžerov. S ich pomocou môžu mladí športovci ľahko sledovať svoje športové výkony, púšťať a prepínať obľúbenú hudbu, čítať správy alebo telefonovať s kamarátmi. Tí, ktorí si potrpia na módu tiež ocenia možnosti úprav ciferníkov podľa nálady alebo outfitu tak, aby sa im hodinky vždy hodili k outfitu.

Rodičom sa naopak zíde funkcia sledovania polohy, vďaka čomu budú mať svoje deti neustále pod dohľadom a v reálnom čase uvidia, či sú tam, kde byť majú.

Cena a dostupnosť

Hodinky série Watch 4 sú na Slovensku dostupné u vybraných maloobchodných predajcov. Huawei Watch 4 Pro s titánovým remienkom kúpite za 699 eur, rovnaký model s koženým remienkom je v predaji za 549 eur. Odporúčaná cena modelu Watch 4 s čiernym gumeným remienkom je 449 eur.

S tínedžermi je to však pri kúpe hodiniek, či smartfónov obzvlášť náročné, pretože ľahko veci strácajú a rýchlejšie ich zničia. Preto Huawei ponúka novinku v podobe cenovo dostupnejšej varianty, ktorú reprezentuje smart fitness náramok Huawei Band 8 za 59 eur. Vybrať si môžete rovno z troch farebných prevedení – čiernej, zelenej a ružovej.

Značky: