Model iPhone 17 Pro Max získa lepší fotoaparát na detailné snímky z diaľky.

Predstavenie série iPhone 16 prebehne už o pár mesiacov. Ak bude Apple nasledovať tradičné obdobie predstavenia vlastných smartfónov, tak tieto modely prídu na trh už v septembri. V tejto sérii by sa malo objaviť viacero vylepšení v porovnaní s minuloročnou generáciou, pričom len nedávno vyšla na verejnosť informácia o rýchlejšom nabíjaní modelu Pro. Aj keď však Apple pripravuje sériu smartfónov označenú číslovkou 16, výrobca má plán na niekoľko rokov dopredu.

Najnovšie špekulácie poukazujú na telefón, ktorý príde na trh až budúci rok. Ide o iPhone 17 Pro Max. Ten by mal budúci rok získať výrazné vylepšenia v oblasti fotoaparátu, najmä teda v prípade priblíženia. Aktuálne iPhony 15 Pro Max pritom ponúkajú optické priblíženie až päťnásobné, digitálne je stanovené na 25-násobné. Budúci rok by sa však kvalita mohla vylepšiť.

iPhone 15 Pro MaxZdroj: TOUCHIT
iPhone 15 Pro Max

Dôvodom bude nasadenie 48 Mpx štvorhranných periskopických šošoviek do modelov s označením iPhone 17 Pro Max. Doteraz totiž tieto šošovky mali len 12 Mpx. Uvádza to aj známy analytik Ming-Chi Kuo. Vo výsledku by tak model iPhone 17 Pro Max mal ponúkať lepšie snímky pri využití nielen optického, no aj digitálneho priblíženia.

Štvorhranné šošovky sú aktuálne výsadou len modelu iPhone 15 Pro Max. Už dlhšie sa však rozpráva o tom, že ponúknuť by ich mali oba Pro modely série iPhone 16, teda ako 16 Pro, tak aj 16 Pro Max. Okrem informácie o vylepšení fotoaparátov modelu iPhone 17 Pro Max však analytik Ming-Chi Kuo poukazuje aj na sériu iPhone 19. Tá by v roku 2027 podľa všetkého mala posunúť úroveň zoomu fotografií na vyššiu úroveň, akým spôsobom však zatiaľ nie je úplne jasné.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.