Ak sa tak stane, pôjde o užitočné zlepšenie.

iPhony patria z hľadiska rýchlosti nabíjania medzi najpomalšie vlajkové lode na trhu. Modely Pro aktuálnej generácie (iPhone 15 Pro a 15 Pro Max) podporujú káblové nabíjanie s výkonom do 27 W a bezdrôtové nabíjanie do 15 W, pokiaľ použijete MagSafe alebo Qi2 nabíjačku.

Zdá sa však, že situácia by sa mohla zlepšiť. Najnovšie informácie, ktoré zverejnil portál ithome.com, špekulujú o tom, že iPhone 16 Pro a 16 Pro Max by mali dostať do výbavy výkonnejšie nabíjanie – káblové by malo podporovať výkon až 40 W. Zlepšiť by sa malo aj bezdrôtové nabíjanie. V jeho prípade sa hovorí o náraste výkonu na 20 W.

Rýchlejšie nabíjanie, pokiaľ sa táto špekulácia potvrdí, bude patriť medzi užitočné zlepšenia novej generácie iPhonov. A to aj napriek tomu, že aj rýchlejšie sa nabíjajúce iPhony budú stále na konci tabuľky (nielen) vlajkových lodí, čo sa výkonu nabíjania týka.

Samsung dnes ponúka nabíjanie s výkonom 45 W. V prípade čínskych výrobcov je štandard 67 W a viac. Vlajkové lode bežne podporujú 100 až 120 W nabíjanie. V špecifických prípadoch sa môžete stretnúť aj s 200 W a výkonnejším nabíjaním. V rámci bezdrôtového nabíjania je aktuálnym rekordérom Xiaomi 14 Ultra s 80 W bezdrôtovým nabíjaním, avšak videli sme už aj ukážku 110 W bezdrôtového nabíjania.

Zdroj: ithome

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit