Modelový rad iPhone 16 príde na trh načas napriek chýbajúcej Apple Intelligence.

Len nedávno vyplávali na povrch informácie o tom, že Apple Intelligence sa odkladá. Práve funkcie umelej inteligencie pritom mali byť hlavnou súčasťou zariadení zo série iPhone 16, ktorá mala byť prelomová práve v tomto zmysle. Uvedenie týchto funkcií sa však malo odložiť na október, avšak pôvodne mali prísť spolu s iPhonami, ktoré sa mali predstaviť v septembri. Odloženie uvedenia Apple Intelligence však prinieslo otázky, či sa neoneskoria aj smartfóny.

Najnovšie však známy analytik Mark Gurman informuje o sérii iPhone 16 a tvrdí, že tieto modely sa neoneskoria. Predstaviť by sa teda mali v septembri, pričom prídu nakoniec bez Apple Intelligence. Funkcie AI prídu do telefónov aktualizáciou, ktorá by mala byť vo verzii iOS 18.1. Všetky modely série pritom budú s funkciami AI kompatibilné, nakoľko budú disponovať čipom A18. Apple tak vybaví AI funkciami aj najlacnejší model série, štandardný iPhone 16.

iPhone 16Zdroj: macrumors.com
iPhone 16

Odloženie predstavenia produktov práve v rámci čakania na niektoré služby pritom nie je Applu cudzie. Už v minulosti pri predstavení iPhonu 4S sa predstavenie odkladalo, aby model mohol prísť na trh so Siri a iCloudom. Aj keď sa to však už dlhšiu dobu nestalo, stále existovala možnosť, že sa rovnaký scenár zopakuje aj pri sérii iPhone 16.

Séria iPhone 16 tak má byť predstavená v štandardnom časovom rámci. Stať by sa tak malo počas druhého septembrového týždňa, teda v týždni od 9. septembra. Možný dátum predstavenia je tak 10. september, čo pripadá na utorok. Predobjednávky by tak mali začať v piatok, 13. septembra a prvé predaje zasa o týždeň neskôr. Modely zo série iPhone 16 teda skutočne prídu bez AI funkcií, no dobrou správou je, že noví majitelia smartfónov nebudú na tieto funkcie čakať dlhšie ako mesiac. Zároveň však treba spomenúť, že súčasná podoba Apple Intelligence nie je zatiaľ vhodná na to, aby sa využívala v rámci Európskej únie.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.