Model Redmi Note 14 Pro zrejme získa prémiovejší dizajn a nové fotoaparáty.

Modelový rad Redmi Note od Xiaomi sa zvyčajne vyznačuje nižšími cenami, no tiež technológiami, ktoré sú na strednú triedu smartfónov priam až prémiové. Poslednou generáciou tohto radu je séria Redmi Note 13, ktorá na globálnom trhu tento rok predstavila až päť smartfónov s rôznou výbavou. Cenovo sa pohybujú od 200 do 500 eur a zaujmú menej náročného, no aj náročnejšieho zákazníka.

Aj keď séria Redmi Note 13 prišla na globálny trh len v januári, už teraz sa hovorí o nasledujúcej sérii smartfónov. Ňou bude séria Redmi Note 14 a známy leaker Digital Chat Station o nej prináša prvé informácie. Sústreďuje sa najmä na model Pro, ktorý by mal prísť s novým prémiovým dizajnom.

Redmi Note 14 Pro ako prémiový zástupca strednej triedy

Model Redmi Note 14 Pro bude bezpochyby predajným hitom na viacerých trhoch. Naznačujú to už aj súčasné úniky, pri ktorých sa dozvedáme podrobnosti o dizajne aj výbave. Pro verzia smartfónu sa má dizajnom posunúť do vyššej triedy smartfónov, aspoň to tvrdí známy leaker. Podobať sa má na model POCO F6, ktorý je protagonistom cenovo dostupných výkonných smartfónov.

POCO F6Zdroj: TOUCHIT
POCO F6

Leaker však odkazuje aj na fotoaparáty, ktoré by sa mali tento rok rovnako posunúť na vyššiu úroveň. Xiaomi má podľa posledného úniku siahnuť po snímačoch od spoločnosti Sony, ktoré sú populárne aj medzi vlajkovými loďami. V konečnom dôsledku by teda séria Redmi Note mohla hviezdiť aj medzi lacnejšími smartfónmi v rebríčku fotomobilov.

Redmi Note 14 Pro by mal okrem nového dizajnu a fotoaparátov od Sony ponúknuť aj výkonný čipset pre stredné triedy od Qualcommu. Konkrétne má ísť o Snapdragon 7s Gen 3. Ďalej má tento model ponúknuť aj 1.5K AMOLED displej a predstavenie tohto smartfónu spolu s celou sériou Redmi Note 14 prebehne pravdepodobne koncom tohto roka pre Čínu.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.