Podľa analytika Ming-Chi Kua je smerovanie spoločnosti jasne dané.

Za ostatné roky sme boli svedkami stratégie, pri ktorej spoločnosť Samsung delila svoje telefóny série Galaxy S na „tie s čipovou sadou Exynos“ a „tie s čipovou sadou Snapdragon„. Pokým pre náš a ázijský trh boli určené tie s čipmi Exynos, do ostatných regiónov sveta sa dovážali modely s čipmi Snapdragon. Táto stratégia sa veľa používateľom nepáčila. Zdá sa však, že sa už nebude opakovať.

Aspoň to tvrdí známy analytik Ming-Chi Kuo. Ten uviedol, že Qualcomm sa stane jediným dodávateľom čipov pre sériu Galaxy S23, ktorým bude Snapdragonom 8 Gen 2 (SM-8550). Ten tak bude dostupný pre všetky zariadenia série Galaxy S23 na celom svete.

Galaxy S22 UltraZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Séria Galaxy S22 sa spolieha na čipovú sadu Exynos 2200. Zľava Galaxy S22+, v strede Galaxy S22 Ultra a vpravo Galaxy S22

Jedným z dôvodov je, že Samsung si nie je istý výkonom svojho pripravovaného čipu Exynos 2300. V porovnaní s pripravovaným vlajkovým čipom od Qualcommu má údajne zaostávať po stránke výkonu a energetickej účinnosti.

Aj keď do predstavenia novej generácie telefónov Galaxy S23 zostáva ešte veľmi dlho, určite ide o jednu zo zásadných zmien, ktorá nás pri nej čaká. Nechajme sa však prekvapiť, ako do celej “skladačky” zapadne aj správa o pripravovanom exkluzívnom procesore pre Galaxy zariadenia.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.