Na internet unikli ceny modelov zo série Xiaomi 13T.

Rovnako ako každý iný smartfón od spoločnosti Xiaomi, aj séria Xiaomi 13T so sebou prináša množstvo únikov ešte pred jej predstavením. Posledné úniky sa týkajú cien, ktoré by modely mali získať na európskom trhu, teda aj u nás. Ceny budú prinajmenšom zaujímavé, ak sa nakoniec uniknuté informácie budú zhodovať s realitou. Aké ceny teda novinky na trhu nakoniec získajú? Portál mydrivers.com tieto informácie prináša v miernom predstihu.

Séria Xiaomi 13T nasadí zaujímavé ceny

Ceny modelov zo série Xiaomi 13T unikli len pár dní pred ich oficiálnym predstavením. To má prebehnúť už 26. septembra v nemeckom Berlíne, kde sa ukáže dvojica nových smartfónov z triedy high-endu. Tieto modely teda ponúknu prémiovú výbavu, ktorá si ale bude vyžadovať aj vyššiu cenu. Ako sa ale zdá, Xiaomi bude ceny nových telefónov stále držať v hraniciach dostupnosti.

Xiaomi 12TZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Xiaomi 12T

Základný model Xiaomi 13T by mal podľa úniku pri pamäťovej konfigurácii 8 + 128 GB ponúknuť cenu 699 eur. Táto cena je stále prijateľná, nakoľko model pravdepodobne príde s prémiovým čipsetom od spoločnosti MediaTek, no aj fotoaparátom so značkou Leica. Okrem tejto ceny sa ale môžeme pozrieť aj na cenu Pro verzie smartfónu. Tá má pri pamäťovej konfigurácii 12 + 512 GB na trhu existovať s cenovkou na úrovni 899 eur.

Modely sa budú podobať

Vďaka únikom dnes už môžeme odhadovať aj špecifikácie telefónov. Ako to už pri sérii označenej písmenkom T u Xiaomi býva, základný aj Pro model sa budú v mnohých aspektoch podobať. Oba majú získať 6,67″ OLED displej s rozlíšením 2712×1220 pixelov a 144 Hz obnovovacou frekvenciou. Hlavný snímač fotoaparátu v oboch prípadoch ponúkne 50 megapixelov a doplnia ho aj 12-megapixelový ultraširokouhlý a 5-megapixelový telefoto snímač.

Xiaomi 13T aj Xiaomi 13T Pro budú rovnako vo výbave disponovať batériou s kapacitou 5000 mAh, rozdiel ale bude v nabíjaní. Zatiaľ čo základný model má ponúknuť podporu pre 67 W nabíjanie, Pro verzia vsadí až na 120 W. Ďalším rozdielom bude aj čipset. Xiaomi 13T vo výbave získa MediaTek Dimensity 8200-Ultra a Pro verzia zasa MediaTek Dimensity 9200+.

Zdroj: mydrivers.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.