Modely Xiaomi 15 a 15 Pro opäť vsadia na upravený snímač fotoaparátu.

Čínske Xiaomi v sérii Xiaomi 14 začalo experimentovať so snímačmi fotoaparátu. Namiesto toho, aby totiž vsadili na štandardný snímač od Sony, tak spravili len v jednom smartfóne. Sony-LYT900 tak bol základom fotografickej výbavy Xiaomi 14 Ultra zatiaľ čo základný model série vsadil na snímač Light Fusion 900. Tento snímač bol spoločnosťou prezentovaný ako ich vlastný, pričom šlo o upravený snímač spoločnosti OmniVision.

Xiaomi však plánuje v tejto stratégii zotrvať a svoju spoluprácu so spoločnosťou OmniVision prehlbiť. Dôkazom majú byť aj plány na využitie upravených fotografických snímačov v celej sérii Xiaomi 15, pričom konkrétne sa rozpráva o základnom aj Pro telefóne.

Xiaomi 15 v znamení experimentov s fotoaparátom

Fotografická výbava v smartfónoch od Xiaomi je pre výrobcu skutočne dôležitá. Spolupráca s Leicou tomu však dodala celkom iné rozmery a používatelia siahajú po vlajkových lodiach od Xiaomi s predstavou o prémiovom telefóne. Nie všetko je to však len o optike od Leicy, keďže dobrá fotografia si vyžaduje aj dobré fotografické snímače. Séria Xiaomi 15 má pritom zapracovať aj na tejto oblasti výbavy a už budúci rok by sme mali mať k dispozícii celú sériu vlajkových lodí s upravenými snímačmi od OmniVision.

Xiaomi 14Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14

Xiaomi v sérii modelov označenej číslovkou 14 odviedlo s upraveným snímačom dobrú prácu. Light Fusion 900 fotil skvele, čo sme si overili aj v našej recenzii. Známy leaker však poukazuje na to, že celá séria Xiaomi 15 má ponúknuť novú generáciu takýchto snímačov, pričom všetky snímače fotoaparátu v základnej aj Pro verzii budú mať 50 Mpx. Základný širokouhlý snímač však bude mať veľkosť 1/1,3″, čím sa odlíši od zvyšných snímačov vo výbave.

Na základe predchádzajúcich únikov vieme povedať aj to, že séria Xiaomi 15 bude pozostávať z prvých smartfónov, ktoré ponúknu čipset Snapdragon 8 Gen 4. Nepôjde teda len o prémiové fotomobily, no aj o výkonné smartfóny. Globálna dostupnosť modelov z tejto série zatiaľ nie je potvrdená, no rátame s tým, že minimálne základný Xiaomi 15 príde aj do Európy. Nakoľko však Xiaomi 14 Pro nebol dostupný v globálnej verzii, očakávame, že ďalšia generácia to zmení.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.