Základný Xiaomi 15 sa bude od Pro verzie odlišovať aj dizajnom.

Po predstavení skladateľných smartfónov od Xiaomi sa na internete začínajú objavovať informácie o nadchádzajúcich modeloch. V najbližších týždňoch nás tak čaká predstavenie série Xiaomi 14T, ktorá s najväčšou pravdepodobnosťou príde na trh v septembri. Nasledovať tak bude minuloročnú sériu v podobe Xiaomi 13T, ktorá bola cenovo dostupnou alternatívou pre tie najlepšie fotomobily. Úniky však odkazujú už aj na ďalšiu generáciu vlajkových lodí v podobe Xiaomi 15.

Podľa nedávnych únikov, ktoré na internete zdieľali známi leakeri, by tak tieto modely mali prísť s väčšou kapacitou batérie. Rovnako sa však môžeme dnes sústrediť aj na dizajn telefónov, ktorý by si mal prejsť výraznými zmenami. Séria Xiaomi 15 sa totiž bude odlišovať v dizajne a základný model od toho Pro bude jednoducho rozpoznateľný.

Xiaomi 15 Pro s väčším výrezom v displeji

Podľa posledných renderov by sa tak zadná strana smartfónov mala na seba podobať. Základný Xiaomi 15 aj model s označením Pro ponúknu štvorcový ostrovček fotoaparátov, pričom už na renderoch je vidno aj logo spoločnosti Leica. Tá sa postará o optiku fotoaparátov. Modely navyše budú odlišné aj vo veľkosti, keďže základný model má byť opäť kompaktným zariadením zatiaľ čo Pro verzia bude veľká vlajková loď.

Rendery modelov Xiaomi 15 (Pro)Zdroj: xiaomiadictos.com
Rendery modelov Xiaomi 15 (Pro)

Zaujímavé je však vyobrazenie prednej strany smartfónov, teda displeja. Už na renderoch je vidno, že displej bude mať iný tvar a Pro verzia smartfónu pravdepodobne opät vsadí na zakrivený displej. Ten by mohol byť zakrivený po všetkých štyroch stranách, keďže je to trendom poslednej doby. Pozornosť však púta aj priestrel v displeji, ktorý je určený pre selfie fotoaparát. Ten je v prípade Pro verzie výraznejší.

Rovnako široký priestrel sme mohli naposledy v tejto sérii vidieť v prípade modelu Xiaomi 13 Lite. Pravdepodobne bol však ešte širší, no Xiaomi 15 Pro by mal ponúknuť väčšie narušenie displeja ako základný model. Dôvod takéhoto širšieho priestrelu v displeji nie je známy. Je však možné, že Xiaomi v prípade selfie fotoaparátu ponúkne dva snímače, prípadne bude mať inú úlohu. Dôvod sa však dozvieme už čoskoro, nakoľko čínske predstavenie série Xiaomi 15 sa očakáva už v októbri.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.