Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Skylink 7 uviedla prvý diel napínavého škandinávskeho seriálu o ruskom podsvetí Moscow Noir Seriál vznikol na základe knihy Dirigent z Petrohradu, ktorej autori 10 rokov žili v Rusku. Aj vďaka tomu presne vystihli charaktery postáv.

Rok 1999. Moskva je hlavným mestom Divokého východu, ktorému nevládnu zákony, ale zločin a peniaze. V tomto chaotickom svete skúša šťastie Tom Blixen, mladý ambiciózny investičný bankár zo Švédska. Keď narazí na tajomnú spoločnosť Neftnik vlastniacu staré vyťažené ropné polia, zdá sa, že sa na neho usmialo šťastie. Obzvlášť keď zistí, že tak celkom vyťažené nie sú.

Majitelia spoločnosti sú síce dosť temné postavy, ale Tom je presvedčený, že nemajú o prítomnosti ropy potuchy a pokúsi sa od nich podiely v Neftniku kúpiť. Riskantný plán sa v okamihu zrúti a Tom sa znenazdania ocitá uprostred krvavej vojny oligarchov, politikov a zbohatlíkov všetkého druhu. Smrť je mu neustále v pätách. Fakty a fikcia sa zlievajú, telá a lži sa kopia. A s nimi sa prebúdza aj Tomove starostlivo skrývané tajomstvo – jeho vlastná temná minulosť …

Značky: