Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

SES informovala o podpísaní viacročného predĺženia zmluvy so spoločnosťou Towercom na Slovensku, čím sa posilnil dlhodobý vzťah medzi oboma spoločnosťami.

Na základe zmluvy, ktorá nadobudne účinnosť 1. januára 2020, poskytne SES jeden transpondér na 23,5° E. Táto kapacita umožní spoločnosti Towercom agregovať obsah pre slovenský trh.

Towercom sa už roky spolieha na SES pri distribúcii balíka 11 televíznych kanálov, vrátane 8 kanálov vo vysokom rozlíšení, medzi ktoré patrí slovenská verejnoprávna televízia a niekoľko súkromných slovenských a českých televíznych kanálov, ako aj 33 rozhlasových staníc.

„Sme veľmi radi a hrdí, že náš dlhotrvajúci vzťah s Towercomom na Slovensku sa práve potvrdil a prehĺbil obnovením zmluvy,“ hovorí Martin Ornass-Kubacki, viceprezident a regionálny riaditeľ CEE, SES. „Súčasná dohoda ďalej posilňuje pozíciu SES na vysoko konkurenčnom slovenskom trhu so silnou prítomnosťou DTH na orbitálnej pozícii 23,5° E.“

Towercom je zákazníkom SES v Českej republike a na Slovensku už viac ako 10 rokov a poskytuje satelitnú kapacitu pre slovenských vysielateľov na orbitálnej pozícii 23,5° E. Z tohto hlavného orbitálneho slotu má Towercom prístup k prémiovému televíznemu obvodu, ktorý  slúži 37 miliónom domácností v celej Európe.

„Teší nás, že môžeme s partnerom SES naďalej podporovať našich satelitných klientov vysoko profesionálnymi a spoľahlivými službami,“ hovorí Ivan Peschl, generálny riaditeľ spoločnosti Towercom.

SES je lídrom vo svojom odvetví s celosvetovým dosahom viac ako 355 miliónov televíznych domácností (alebo 1 miliardou ľudí) a distribuuje viac ako 8 200 kanálov prostredníctvom satelitu. Cez obchodnú jednotku SES Video obsluhuje SES denne viac ako 525 kanálov a poskytuje viac ako 8 400 hodín online streamovania videa, vrátane viac ako 620 hodín prémiových športových a naživo vysielaných udalostí.

Značky: