Lara Croft je späť a moderná trilógia sa postupne uzatvára. Shadow of the Tomb Raider priamo nadväzuje na Rise of the Tomb Raider, a to z hľadiska príbehu aj hrateľnosti.

Tá je vo veľkej miere totožná ako v prípade predchádzajúceho dobrodružstva, niektoré detaily sa však zmenili. V novinke je napr. prepracovaný systém plávania a Lara dostala praktickú schopnosť spúšťať sa zo skál na lane.

Ostatné mechanizmy však ostali bez väčších zmien a aj kvôli tomu môže hra pôsobiť v niektorých momentoch už trochu monotónne. Záleží však aj na vás, ako si ju budete kúskovať. Pozitívne je, že vlastnosti, ktoré sme si obľúbili v prípade predchádzajúcich hier, nechýbajú ani v prípade novinky.

V prvom rade je to dôraz na filmové spracovanie. V Shadow of the Tomb Raider sa kombinujú lineárne pasáže s úsekmi, keď máte k dispozícii otvorený herný svet a trochu viac voľnosti. V rámci lineárnych príbehových častí sa však naplno prejaví dôraz na atmosféru a je fajn, že po skončení príbehu Uncharted je tu ešte nejaká séria, ktorá prináša tento typ herného zážitku.

Otvorený herný svet budete v novom Tomb Raiderovi skúmať, zbierať suroviny a snažiť sa prežiť. Dizajn herného sveta je dobrý a hádanky sú dostatočne náročné na to, aby vás prinútili premýšľať. Herný kokteil dopĺňajú úseky, v ktorých budete skákať a šplhať sa po skalách a bojové časti, ktoré dokážu príjemne oživiť hrateľnosť. Autori v prípade novinky kladú väčší dôraz aj na stealth zložku a tichú likvidáciu nepriateľov. Shadow of the Tomb Raider sa hrá dobre a dobre sa naň aj díva.

Shadow of the Tomb Raider ukončuje modernú trilógiu Lary Croft na vysokej úrovni. Ak ste si obľúbili predchádzajúce diely, novinku odporúčame. A ak ste teraz zistili, že Lara Croft je späť, zaobstarajte si najskôr Tomb Raider z roku 2013.

Zapožičal: Cenega

Hodnotenie: 4/5, 80 %

Cena: 59,99 EUR

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit