Oficiálneho predstavenia sa má dočkať na tohtoročnom veľtrhu MWC v Barcelone, konajúceho sa na prelome februára a marca, no jeho fotografie, ako to už býva zvykom, unikli skôr. Reč je o chystanej novej vlajkovej lodi od japonského výrobcu Sharp.

Spoločnosť Sharp môžeme pokojne označiť za jedného z priekopníkov, čo sa týka dizajnu bezrámikových smartfónov. Svoj Aquos Crystal predstavil ešte koncom leta roku 2014. Kým vtedy celý svet hovoril o originálnom kúsku, tento rok to bude zrejme trochu iná káva. Fotografie, ktoré unikli prostredníctvom známeho portálu Slashleaks totiž potvrdzujú, že Sharp Aquos S3 je po dizajnovej stránke kópiou aktuálne najdrahšieho sériovo vyrábaného smartfónu na svete od Apple.

Podobne ako u iPhonu X ide o bezrámikový telefón s malým výrezom v jeho hornej časti. Rozdiely tu však nájdeme. Vlajková loď od Sharpu má okrem výrezu aj výraznejšiu spodnú „bezdisplejovú“ časť v porovnaní s konkurentom od Apple. Zadnej časti dominuje u oboch smartfónov výrazne vystupujúci duálny fotoaparát umiestnený vertikálne. Sharp v modeli Aquos 3 tesne k nemu umiestnil snímač odtlačkov prstov, kým Apple má odomykanie vyriešené prostredníctvom FaceID a prednej TrueDepth kamery.

Rozdiel bude, samozrejme, aj v použitom operačnom systéme. Aquos S3 bude údajne bežať na Androide 8.0 Oreo. Ďalej bude disponovať 6″ displejom s rozlíšením 2160 × 1080 pixelov a pomerom strán 18:9. Hlavný zadný fotoaparát bude pozostávať z dvojice kamier s 13 Mpx a 12 Mpx rozlíšením. Predná „selfie“ kamera dostane do vienka až 16 Mpx rozlíšenie.

Motorom novinky bude procesor Snapdragon 660, alebo 630, ktorému bude sekundovať buď 4 GB alebo 6 GB operačná pamäť RAM. Aquos S3 by mal byť dostupný v dvoch pamäťových verziách a to 64 GB a 128 GB, v závislosti od ktorých sa bude mierne líšiť aj jeho cena.

Zdroj: Android Authority

 

Prečítajte si aj:

Spoločnosti Sharp a LG chcú dodávať OLED displeje pre Apple