Jadrová vojna by mala v dnešnom svete fatálne následky.

V histórii sa použili jadrové bomby iba dvakrát. Pred viac ako 70 rokmi počas druhej svetovej vojny. Možno ste rozmýšľali, že čo by sa udialo, keby niekde vo vašej blízkosti spadla niektorá z existujúcich bômb.

Pohľad na tragické následky vie predpovedať simulátor od Outrider Foundation. Ten dokáže podľa presného určenia miesta simulovať silu a následky výbuchu. Graficky je spracovaný celý priebeh výbuchu, vrátane dopadu na životy v lokalite. Zo zoznamu v simulátore sa dajú vybrať štyri bomby. Od tej, ktorá bola použitá počas druhej svetovej vojny, až po najväčšiu bombu, aká bola zostrojená. V zozname tak nájdete Little boy, Hwasong-14, W-87 a Tsar.

Outrider Foundation je vzdelávacia nezisková organizácia založená vo Wisconsine. Hlavným cieľom simulátora je varovanie pred nebezpečenstvom jadrových zbraní v ľahko pochopiteľnom formáte. Internetová stránka obsahuje aj časový rozpis historických vojnových konfliktov až po dnešok. Cieľom spoločnosti Outrider je vytvoriť svet, kde ľudia žijú bez obáv z jadrových konfliktov.

zdroj: nerdist

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.