Vývoj jedného z modelov výrazne zaostáva za plánmi spoločnosti

Najnovšia správa z portálu GSMArena informuje, že dodávatelia spoločnosti Apple majú kvôli obmedzeniam v Číne problémy s vývojom jedného z modelov série iPhone 14. Situácia sa nezlepšila ani po niekoľkých týždňoch od zavedenia prísnych obmedzení, čiže COVID-19 má stále veľký dopad na celý priemysel. 

Dobre informované zdroje uviedli, že spoločnosť Apple vyzvala svojich dodávateľov, aby urýchlili vývoj komponentov v snahe dodržať výrobné harmonogramy. V celej záležitosti sú samozrejme zapojené viaceré spoločnosti, avšak vplyv na aktuálnu situáciu majú aj tie najväčšie, ktoré sa priamo podieľajú aj na výrobe.  

iPhone 14 ProZdroj: GizChina
iPhone 14 Pro

Medzi troch najväčších dodávateľov patria spoločnosti Foxconn, Pegatron a Luxshare Precision Industry. Okrem Foxconnu s problémami zápasia aj ďalšie dve menované firmy, ktoré svoje výrobné kapacity v Šanghaji obnovujú iba veľmi pomaly. Omeškanie výroby, a aj ďalšie problémy s tým spojené, by mali spoločnosť Apple stáť až 8 miliárd dolárov.

Skôr známe harmonogramy vývoja iPhonov uvádzali, že všetky nové iPhony sa dostanú do testovacej fázy už v júni. Nová správa pritom potvrdzuje, že minimálne jeden z modelov série iPhone 14 mešká až tri týždne. 

Táto situácia by mohla mať výrazný vplyv na spustenie masovej výroby, ktorá je naplánovaná na september. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.