Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Z výzvy pre malé projekty, otvorenej v októbri 2019, vzišlo 11 úspešných projektov, ktoré už realizujú deklarované aktivity.

Nedávno sme predstavili tie, ktoré upriamujú pozornosť na bezpečnosť detí a mládeže na internete, pomáhajú nevidiacim a slabozrakým lepšie sa orientovať vo svete digitálnych technológii, či umožňujú mladým IT talentom presadiť sa.

So zaujímavými nápadmi z oblasti vzdelávania prišli však aj viaceré slovenské školy. Stredná priemyselná škola elektrotechnická na Zochovej ulici v Bratislave navrhla projekt Secure Zochova, ktorého cieľom je nielen zvýšiť úroveň kybernetickej bezpečnosti školy, ale aj zaradiť vyučovací predmet Kybernetická bezpečnosť do vzdelávacieho procesu, čo je v slovenskom školstve pomerne unikátna téma. [Pre viac informácii o projekte Secure Zochova kliknite sem].

Ďalšou školou dbajúcou o kybernetickú bezpečnosť je Univerzita P. J. Šafárika v Košiciach, ktorá za pomoci financií z Fondu SK-NIC pripravuje ďalší ročník Letnej školy kyberkriminality. Študenti IT a práva budú tak môcť spoločne rozvíjať teoretické i praktické znalosti prostredníctvom praktických workshopov a prednášok z oblasti informačnej a kybernetickej bezpečnosti a porovnávať svoje pohľady. [Pre viac informácii o Letnej škole kyberkriminality 2020 kliknite sem].

Mimoriadne inovatívny projekt pre oboznamovanie sa s informačno-komunikačnými technológiami deťmi priniesli členovia neziskovej organizácie Learn2code. Ich projekt Programujeme s GalaxyCodr vytvára vzdelávaciu hru, ktorá vyučuje algoritmy a základné princípy programovania. Je určená deťom vo veku od 8 rokov a možno ju hrať online a zdarma. [Pre viac informácii o GalaxyCodr kliknite sem].

Sme radi, že prispievame k rastu a rozvoju nášho virtuálneho Slovenska, a že Fond SK-NIC už od svojej prvej výzvy napĺňa svoju podstatu. Chceme aj naďalej pomáhať projektom, ktoré sú zaujímavé svojou inováciou, ochranou kyberpriestoru, vzdelávaním v rámci internetu a podobne. A s radosťou môžem uviesť, že niektoré z úspešných projektov sme už v tejto chvíli podporili aj ďalšími aktivitami,“ povedal Peter Bíro, riaditeľ spoločnosti SK-NIC.

Ďalšia výzva Fondu SK-NIC je už otvorená!

Ak máte aj Vy nápad alebo poznáte niekoho, kto chce realizovať nejaký projekt, neváhajte zaslať žiadosť o pridelenie finančnej podpory. Podrobné informácie nájdete na našom webe.

Značky: