BioLite CampStove je piecka, ktorá vyrába elektrickú energiu a môžete s ňou smelo nabíjať mobilný telefón, ale tiež si k nej pripojiť zdroj LED svetla. CampStove spaľujte drevo, vetvičky, konáriky, šišky, všetko čo nájdete okolo seba v prírode. Pri spaľovaní vytvoríte až 4 W elektrickej energie, čo postačí na nabíjanie smartfónov, svetiel, kamier alebo fotoaparátov. Oheň je bez dymu a neznečisťujete prírodu. BioLite CampStove sa dodáva sa aj s prenosnou taškou a pokojne si ho dáte do batohu. Môžete variť jedlo či behom niekoľkých minút prevariť vodu (4,5 min/1 liter).

Pozrite si aj článok o BioLite CampStove a KettlePot s videom

Nastavenie piecky je jednoduché a je ideálne na kempovanie, rybárčenie či poľovačky. Teplo sa v BioLite CampStove mení na využiteľnú elektrinu pomocou termoelektrického generátora. Tento posiela prebytok elektriny na USB nabíjací port. Časť energie sa využíva na pohon vnútorného ventilátora, ktorý je určený na efektívne horenie. Ventilátor má dva stupne, druhý stupeň sa dá zvoliť až pri väčšom ohni. Podobne, USB výstup začne byť funkčný po zahriatí zariadenia.

Na BioLite CampStove nadväzuje BioLite KettlePot, čo je hrniec navrhnutý tak, aby vyhovoval potrebám pre kempovanie. Vyrobený je z tenkej a odolnej nerezovej ocele. Dobre sa čistí, bez obáv z poškriabania materiálu. Pomocou neho si môžete urobiť kávu alebo jedlo pre štyri osoby. BioLite CampStove môžete umiestniť do vnútra KettlePot, ktorý ponúka ochranu a zároveň šetrí miesto v batohu.

BioLiteCampStove_vyd5_nowat

 

Ďalším rozšírením je BioLite Portable Grill. Pomocou neho si pripravíte jedlo na grile a opäť len pomocou dreva a pritom si môžete aj dobiť mobil. Je to jeden z najľahších stolných grilov na trhu a využíva základňu CampStove.

BioLitePortableGrill_vyd5_nowat

Ceny: CampStove: 154,99 EUR, KettlePot: 59,90 EUR, Portable Grill: 69,99 EUR
Zapožičal: Vrga.sk

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.