Aj technológia elektronického atramentu nasleduje aktuálne trendy.

Spoločnosť E Ink Corporation je tvorcom technológie elektronického atramentu, ktorá je základom väčšiny čítačiek elektronických kníh. A tento výrobca aktuálne experimentuje s konceptom skladateľnej čítačky kníh, ktorá funguje aj ako poznámkový blok. Video prototypu zariadenia zverejnil portál GoodEReader.

Skladateľná čítačka ponúka päť fyzických tlačidiel v pravej časti obrazovky a tiež podporu pre dotykové pero, vďaka čomu si môžete písať poznámky či zvýrazňovať časti knihy. A podobne ako ostatné skladateľné zariadenia, aj v tomto prípade spočíva hlavná pridaná hodnota vo väčšej zobrazovacej ploche pri zachovaní kompaktných rozmerov.

Zariadenie má takmer identickú výšku a šírku ako dnešné čítačky kníh. A hoci je hrubšie, ponúka dvojnásobne veľký displej. Pri pohľade na video je vidieť, že ide o prototyp technológie – rámiky sú veľké, zadná strana nepôsobí príliš esteticky a pri písaní poznámok treba akceptovať horšiu odozvu.

Zdroj: GoodEReader

Prečítajte si aj:

Ako získať a čítať elektronické knihy?

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit