Hlavný displej bude pokrývať vnútornú stranu zariadenia.

Huawei pripravuje skladateľný smartfón Mate X2 a ten podľa informácií Rossa Younga prinesie rovnako veľký displej ako predchodca, avšak s úplne novým dizajnom. Hlavnou zmenou bude fakt, že hlavný displej už nebude pokrývať vonkajšiu časť konštrukcie, ale vnútornú.

Huawei Mate X2 tak bude využívať takmer identický koncept ako Samsung Galaxy Z Fold2. Dá sa predpokladať, že okrem vnútorného displeja ponúkne aj vonkajšiu obrazovku, ktorá sa bude využívať v režime smartfónu. Takisto očakávame, že sa zmení rozmiestnenie a dizajn zadného fotoaparátu, ktorý bol v prípade predchádzajúcich skladateľných telefónov od Huawei zabudovaný do bočnej hrany.

Huawei Mate X a Xs mali z používateľského hľadiska praktický dizajn – v zatvorenom stave sa časť displeja využívala v režime smartfónu, v otvorenom stave sa zariadenie premenilo na malý tablet. Nevýhodou bolo, že obrazovka bola viac náchylná na poškrabanie či iné poškodenie. Ross Young tiež prezradil, že Mate X2 bude využívať displeje od Samsungu a BOE a technológiu CPI (Colorless Polyimide) – na rozdiel od ultratenkého skla, ktoré využíva Samsung.

Cena a dostupnosť modelu Mate X2 je neznáma. Huawei štandardne predstavuje svoje skladateľné telefóny na jar, avšak túto novinku možnože spoznáme ešte tento rok. Nepôjde však o lacný telefón – Huawei očakáva, že cenovo dostupnejšie skladateľné smartfóny prídu až v roku 2022.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Huawei Mate Xs: Ukážka budúcnosti (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit