Sony predstavuje nový bezdrôtový sklenený zvukový reproduktor – LSPX-S3. Vďaka výškovému reproduktoru z organického skla a režimu osvetlenia imitujúceho svit sviečok prináša LSPX-S3 kombináciu zvuku a osvetlenia, ktorá dokáže v priebehu okamihu vykúzliť útulnú atmosféru.

Sony LSPX

Sony LSPX. Zdroj: Sony

Krištáľovo čistý zvuk

Tento minimalistický prenosný domáci reproduktor využíva svoj dizajn aj na tvorbu zaujímavého zvuku. Reproduktor LSPX-S3 využíva technológiu Advanced Vertical Drive zahŕňajúcu tri meniče, ktoré sú nenápadne pripojené k organickému sklu a vysielajú vibrácie do všetkých smerov.

LSPX-S3 produkuje čisté a výrazné vysoké tóny a vďaka svojmu valcovitému tvaru rovnomerne šíri zvuk. Model LSPX-S3 je navyše vybavený reproduktorovou jednotkou, ktorá vytvára dobre vyvážený zvuk aj v strednom pásme a pasívnym žiaričom, ktorý posilňuje zreteľnosť hlbokých tónov. Ak chcete pridať basy, môžete jednoducho aktivovať režim „Bass Boost“ pomocou aplikácie Sony | Music Center. LSPX-S3 je kompatibilný s Bluetooth a disponuje technológiou LDAC na vysoko kvalitný prenos zvuku.

Pomocou stereofónneho párovania môžete tiež prepojiť dva tieto rovnaké reproduktory, takže každý z reproduktorov môže fungovať ako ľavý alebo pravý zvukový kanál.

Zapadne do každej domácnosti

Základňa má farbu minerálneho striebra so saténovou povrchovou úpravu a jej spodná časť je potiahnutá textíliou. Elegantný dizajn, hladký povrch a vysoko kvalitná povrchová úprava kovu zabezpečí, že sa model LSPX-S3 stane súčasťou ktorejkoľvek miestnosti.

Pripojenie Sony LSPX.

Pripojenie Sony LSPX. Zdroj: Sony

Rozžiari noc

Režim Candlelight vám pomôže rozjasniť atmosféru vášho domova. Môžete si vybrať osvetlenie, ktoré pripomína mihotavé svetlo sviečok, jasné osvetlenie pre bežné použitie alebo jemné svetlo na večerný relax. Dokonca môžete synchronizovať svetlo tak, aby pulzovalo v rytme hudby. LSPX-S3 ponúka štyri rôzne režimy osvetlenia a 32 úrovní jasu. Intenzitu jasu môžete prispôsobiť tak, aby zodpovedala vašej nálade jednoduchým prejdením prsta po dotykovom senzore.

Sklenený reproduktor je vhodným spoločníkom hlavne na večer. Umožní vám relaxovať pomocou hudby a jemného osvetlenia. Môžete si nastaviť časovač spánku, ktorý vám pomôže udržiavať prehľad o tom, kedy idete spať a relaxujete pred zaspaním. Model LSPX-S3 je vybavený vstavaným mikrofónom, takže môžete prijímať telefónne hovory.

Reproduktor LSPX-S3 je malý a kompaktný. Navyše ponúka 8-hodinovú výdrž batérie a nabíjanie prostredníctvom USB Typu-C, ktoré zabezpečuje pohodlné pripojenie.

Navrhnuté s ohľadom na životné prostredie

Pri navrhovaní reproduktora nebol rozhodujúci iba dizajn ale aj ohľad na životné prostredie. Z plastu je vyrobených menej ako 5% obalového materiálu. Tento fakt odráža snahy spoločnosti Sony obmedziť dopad svojich produktov a aktivít na životné prostredie. Tento výrobok však nie je určený na účely osvetľovania miestností v domácnosti.

LSPX-S3 bude v predaji od augusta 2021 za cenu 349 EUR.

Špecifikácie výrobku sú k dispozícii na:

https://www.sony.sk/electronics/bezdrotove-reproduktory/lspx-s3

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.