Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť ŠKODA AUTO Slovensko opäť potvrdila, že je stabilným partnerom slovenského hokeja. Spolu so Slovenským zväzom ľadového hokeja predĺžili svoju spoluprácu do roku 2024. Značka ŠKODA tak aj naďalej hrdo stojí po boku svojich partnerov, slovenských športovcov i fanúšikov. Zároveň v rámci spolupráce pri rozvoji ženského hokeja podporí projekt Hokejová galaxia.

ŠKODA AUTO Slovensko má podporu slovenského hokeja ako keby zapísanú v DNA. Pozíciu partnera Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH ) zastáva už viac ako 20 rokov a bude to platiť aj pre najbližšie obdobie. Predstavitelia oboch strán predĺžili oficiálnu dohodu o 2 roky až do roku 2024. Neodmysliteľnou súčasťou tejto dlhoročnej spolupráce sú vozidlá značky ŠKODA, ktoré zväzu a slovenskej hokejovej reprezentácii pomáhajú zastrešiť každodennú prevádzku všetkých tímov. Momentálne má SZĽH k dispozícii flotilu 20 vozidiel v bielej farbe, nasadenú pri preprave trénerov a členov SZĽH na jednotlivé tréningy, stretnutia či počas riešenia každodennej agendy, ktoré tak urýchľujú pracovné povinnosti jednotlivých členov realizačných tímov. Súčasťou flotily sú opäť aj ekologickejšie plug-in hybridné vozidlá ŠKODA SUPERB iV a ŠKODA OCTAVIA iV, ktorá vyhrala v ankete Elektromobil roka 2022 medzi plug-in hybridmi. ŠKODA AUTO Slovensko tak jasne naznačila smerovanie podobných spoluprác s dôrazom na ekológiu.

„Sme radi, že značka ŠKODA pokračuje v dlhoročnom partnerstve so Slovenským zväzom ľadového hokeja, pričom sme sa aktuálne dohodli na predĺžení spolupráce do roku 2024. Tá trvá už viac ako 20 rokov, ide teda naozaj o výnimočné spojenie. Navyše, hokej patrí na Slovensku medzi najobľúbenejšie športy, rovnako tak si ŠKODA drží líderskú pozíciu na našom trhu. Teší nás, že hokejovému zväzu budú naďalej slúžiť v rámci flotily 20 našich vozidiel aj ekologickejšie plug-in hybridné  modely SUPERB iV a OCTAVIA iV. Týmto jasne podporujeme zámer SZĽH klásť dôraz na ochranu životného prostredia a udržateľnosť,“ uviedol Jaroslav Hercog, riaditeľ ŠKODA AUTO Slovensko.  

Podpora ženského hokeja

ŠKODA AUTO okrem už tradičnej spolupráce podporí v sezóne 20022/2023 aj dievčenský hokej v rámci projektu Hokejová galaxia. Ide o prvý turnaj hráčok do 15 rokov na Slovensku. „Dievčatá do istého veku musia hrať v chlapčenských tímoch, čo, samozrejme, nie je ideálne. Dôvody sú prozaické – mladých hokejistiek nie je málo, ale nikto zatiaľ neinicioval organizáciu podobného charaketru. Aj podporou dievčenského turnaja chceme pomôcť ženskému hokeju na Slovensku, čo je súčasťou desaťročnej stratégie slovenského hokeja. Sme radi, že ŠKODA AUTO stojí pri nás aj pri tejto aktivite, a že sa už viac ako dvadsať rokov môžeme spoľahnúť na naše stabilné partnerstvo a vyslať naše hokejistky a hokejistov reprezentovať Slovensko,“ vyhlásil Miloš Lalka, riaditeľ marketingu Slovenského zväzu ľadového hokeja.

ŠKODA fandí športovcom

Značka ŠKODA má podporu športovcov a fanúšikov v krvi. Množstvo partnerstiev sa tiahne nielen hokejom, ale aj cyklistikou. Spoločnosť ŠKODA AUTO dlhodobo podporuje Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji IIHF, ale aj viaceré národné hokejové zväzy, vrátane toho slovenského. Na Slovensku je značka ŠKODA partnerom SZĽH a Asociácie profesionálnych hokejových klubov. Na poli cyklistiky nechýba podpora automobilky pre najväčšie svetové preteky Tour de France či Vuelta, z domácich podujatí sú to najvýznamnejšie preteky horských cyklistov na Slovensku ŠKODA Bike Open Tour, prestížne podujatie cestnej cyklistiky Okolo Slovenska či Detská Tour Petra Sagana, ktorá hľadá talenty medzi najmenšími, ale aj podpora pretekov L’Etape Slovakia by Tour de France.

Značky: