Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Porotcovia z 31 krajín ocenili hlavne skutočnosť, že Laura bola vyvinutá spoločnosťou ŠKODA AUTO bez pomoci inej technologickej firmy. Model ŠKODA KAMIQ obsadil tretie miesto v kategórii Best Buy Car of Europe pre rok 2020

Je to veľká pocta pre novú „kolegyňu“ Lauru zo ŠKODA AUTO. Zástupcovia spoločnosti ŠKODA AUTO prevzali v nemeckom Mohuči ocenenie SMARTBEST 2019 za novú digitálnu asistentku. Automobiloví novinári z 31 európskych krajín udelili rozšírenému hlasovému ovládaniu značky ŠKODA prvé miesto z celkom desiatich finalistov. Porota považuje Lauru za inováciu roka 2019 v oblasti interakcie medzi vodičom a umelou inteligenciou. Pri každoročnom udeľovaní cien európskeho združenia AUTOBEST tiež obsadilo vozidlo ŠKODA KAMIQ tretie miesto v hlavnej kategórii Best Buy Car of Europe pre rok 2020.

 Nová ŠKODA digitálna asistentka Laura spĺňa požiadavku európskeho združenia AUTOBEST na implementáciu nových, ľahko ovládateľných technológií vo vozidle. Rozšírené hlasové ovládanie rozumie aj plynule hovoreným celým vetám. Umožňuje tak pohodlné a jednoduché ovládanie viacerých funkcií vozidla. Vodič nemusí používať pevne stanovené povely alebo frázy. Systém je možné jednoducho aktivovať slovným spojením „Oukej, Laura!“. Stisk tlačidla alebo dotykovej obrazovky nie je potrebný. Porota zvlášť ocenila fakt, že Lauru vyvinuli inžinieri spoločnosti ŠKODA AUTO bez pomoci softvéru inej technologickej firmy. Laura je aktuálne k dispozícii v modelových radoch SCALA, KAMIQ a SUPERB iV. Neskôr bude ponúkaná aj v novom vozidle ŠKODA OCTAVIA.

Stupne víťazov pre mestské SUV ŠKODA KAMIQ

Vozidlo ŠKODA KAMIQ obsadilo tretie miesto v kategórii Best Buy Car of Europe pre rok 2020. KAMIQ v sebe spája klasické prednosti vozidla SUV, akými sú väčšia svetlá výška alebo zvýšená pozícia sedadiel, s agilitou kompaktného vozidla a emocionálnym dizajnom. Vďaka najmodernejším asistenčným a infotainment systémom, veľkorysému priestoru, typickému pre vozidlá ŠKODA, a mnohým prvkom Simply Clever spĺňa mestské SUV ŠKODA KAMIQ nároky lifestylovo orientovaných zákazníkov aj rodín.

Značky: