Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Video predstavuje koncept elektromobilu vyvinutého v Škoda Motorsport, ktorý bude predstavený tento týždeň

› Škoda Enyaq RS Race sa vyznačuje novými technológiami a inovatívnymi, udržateľnými materiálmi, ktoré ukazujú potenciál v tejto oblasti pre budúce sériové vozidlá

› Udržateľné prírodné ľanové vlákna preberajú úlohu uhlíkových vlákien v exteriéri i interiéri

Škoda Motorsport tento týždeň predstaví elektrický koncept Škoda Enyaq RS Race, ktorý vychádza zo sériového modelu Škoda Enyaq Coupé RS. Koncept inšpirovaný rallye je vybavený plne elektrickým pohonom a ukazuje, ako môžu nové technológie a použitie inovatívnych udržateľných materiálov prispieť k väčšej zodpovednosti súťažných vozidiel i sériových modelov.

Škoda Enyaq RS Race predstavuje aktivity značky Škoda v oblasti elektrifikácie motoristického športu smerom k väčšej udržateľnosti v budúcnosti. Je predzvesťou pripravovaných inovácií, ako sú ľahké a zároveň pevné biokompozitné diely, ktoré by sa neskôr mohli uplatniť v sériovej výrobe: strecha, blatníky, zadný spojler, predný a zadný nárazník, zrkadlá, prahy a súčasti interiéru tohto konceptu sú vyrobené z ľanových vlákien.

Koncept je vybavený plne elektrickým pohonom s výkonom 250 kW (340 k). Inšpiráciou pre Enyaq RS Race bol súťažný model Škoda Fabia RS Rally2, a preto je vybavený zosilnenou karosériou, ochranným rámom, pretekárskymi sedadlami a šesťbodovými bezpečnostnými pásmi.

Značky: