Zostrih súťaže sa objaví v streamovacej službe.

Squid Game nie je len úspešný seriál od Netflixu, ale aj reality show Squid Game: The Challenge, za ktorou stojí tá istá spoločnosť. Súťažiaci v nej hrajú v napodobeninách skutočných úloh zo seriálu, ale, pochopiteľne, tých neúspešných nečaká na konci smrť, iba návrat domov bez výhry.

Napriek tomu počas súťaží došlo k viacerým zraneniam, ako informuje portál The Sun. Šlo napríklad o zápolenie vo výzve Red Light, Green Light (Červené svetlo, zelené svetlo), ktorá bola v seriáli ako úplne prvá. Súťažiaci v rámci nej môžu utekať k cieľu keď svieti zelené svetlo a zastať, keď sa rozsvieti červené. Kto to nedodrží, je diskvalifikovaný. Úlohou je byť, samozrejme, v cieli ako prvý.

V adaptácii tejto súťaže v reality show ale niektorí súťažiaci podľa The Sun skolabovali v dôsledku teplôt pod bodom mrazu. Údajne tam museli stáť medzi jednotlivými zábermi aj polhodinu a minimálne jeden súťažiaci bol vynesený na nosidlách. Účastníci dokonca vraj nemohli ani rozprávať – ak sa tak stalo, boli vylúčení.

Netflix v reakcii uviedol, že starostlivosť o súťažiacich považuje za jednu zo svojich najvyšších priorít a poskytoval im pravidelné prestávky na toaletu, vodu a jedlo. Tvrdí, že všetci súťažiaci boli produkciou vopred pripravení na to, že budú hrať hru v chladných podmienkach a zúčastnili sa jej s týmto vedomím.

Natáčanie reality show napriek týmto problémom pokračuje a zostrih by sa mal objaviť na Netflixe. Výherca získa odmenu 4,56 milióna dolárov, čo je číslo, ktoré sa objavilo v seriáli.

Zdroj: Thesun.co.uk

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.