Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová včera opäť dokázala, že sa stáva hlavnou vyzývateľkou Američanky Michaely Shiffrinovej. V americkom Killingtone stála v slalomovej disciplíne na stupni víťazov na druhom mieste, keď na Shiffrinovú stratila 57 stotín sekundy.

Rovnako skvelý výsledok a celkové druhé miesto v slalome dosiahla Petra aj minulý týždeň vo fínskom Levi, tam dokonca Michaelu Shiffrinovú v druhom kole zdolala o stotinu sekundy.

Prvé dva slalomové preteky tejto sezóny dokazujú, že Petra je vo výbornej kondícii a netají sa ambíciami na absolútne víťazstvo. Mimoriadny úspech zaznamenala Petra aj v pretekoch obrovského slalomu v Killingtone, kde skončila na skvelom 7.mieste. V celkovej súťaži o veľký glóbus (celkový rebríček alpského lyžovania) sa aj vďaka týmto výsledkom aktuálne posunula na 2. miesto.

Túto sezónu jazdí Petra prvý raz s modrou prilbou na hlave. UNIQA poisťovňa sa stala generálnym partnerom Petry Vlhovej tento rok, keď prebrala štafetu od Veroniky Velez Zuzulovej, ktorú UNIQA ako hlavný partner podporovala takmer 13 rokov.

„Fantastické výkony Petry Vlhovej len dokazujú, že do slovenského športu sa naozaj oplatí investovať. Športovcom to pomáha plne sa sústrediť na svoje vrcholové výkony a nestresovať sa kvôli financiám, pretože profesionálne lyžovanie je mimoriadne finančne náročný šport. Petre k jej úspechom srdečne blahoželám, túto sezónu je naozaj vo fantastickej kondícii. Verím, že modrá prilba jej prináša šťastie a jej najväčšie úspechy ešte len prídu,“ komentoval úspechy Petry Vlhovej generálny riaditeľ UNIQA poisťovne Martin Žáček.

UNIQA je neodmysliteľne spätá s podporou slovenského lyžovania už dlhé roky. 13 rokov podporovala ako hlavný partner Veroniku Velez-Zuzulovú, bola tiež hlavným sponzorom Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v roku 2016 v Jasnej a rovnako tak Majstrovstiev Slovenska v zjazdovom lyžovaní. Významným svetovým sponzorom zjazdového lyžovania je aj rakúsky koncern UNIQA, v rámci ktorého pôsobí aj UNIQA poisťovňa.

Foto: SITA/AP, Charles Krupa

 

Značky: