Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prevádzkovateľ česko-slovenskej satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group, informuje o rozšírení zoznamu inteligentných televízorov, na ktorých je možné spustiť aplikáciu Skylink Live TV.

Internetovú televíziu Skylink Live TV bolo doteraz možné spustiť na mobilných zariadeniach alebo počítačoch, ale tiež na inteligentných televízoroch LG a Samsung.

Od 23. 4. 2019 je aplikácia Skylink Live TV dostupná aj na inteligentných televízoroch skupiny Vestel s vybranými modelovými radami na platforme MB 130 a MB 211. Do tejto skupiny patria nasledujúce značky: Finlux, Hitachi, JVC, Telefunken, Toshiba, Gogen, Hyundai a Orava.

Aplikácia pracuje v dvoch základných režimoch.

Ako východiskový je nastavený internetový režim, pre ktorý stačí mať televízor pripojený k internetu. V tomto prípade je skladba programov identická so službou Skylink Live TV v PC či mobilnom zariadení.

Hybridný režim, ktorý je hlavnou prednosťou tejto unikátnej aplikácie, umožňuje zákazníkom Skylinku sledovať všetky predplatené satelitné programy a u programov dostupných v službe Live TV zároveň tiež internetové funkcie, ako je prehrávanie programov od začiatku či prehrávanie vybraného programu až 7 dní spätne. V tomto prípade je potrebné mať televízor pripojený k internetu a zároveň k satelitu cez satelitnú kartu s CA modulom. Prechod z internetového do hybridného režimu sa realizuje cez menu aplikácie. Pri budúcom spustení aplikácie je zachovaný režim nastavený pri poslednom ukončení aplikácie či vypnutí televízora.

„Iné aplikácie tohto druhu fungujú len cez internet. Skylink Live TV integruje funkcie satelitnej a internetovej televízie,“ vysvetľuje Jaromír Glisník, člen predstavenstva spoločnosti M7 Group, ktorá česko-slovenskú satelitnú platformu Skylink prevádzkuje. „Užívatelia, ktorí sa k nej pripoja cez svoj televízor tak môžu všetky funkcie online aplikácie pohodlne ovládať svojim diaľkovým ovládačom. A vďaka spolupráci so skupinou Vestel už je aplikácia k dispozícii pre televízory desiatich značiek.“

Televízory od skupiny Vestel nie sú posledné. V súčasnej dobe prebieha vývoj aplikácie Skylink Live TV pre televízory ďalších popredných výrobcov inteligentných televízorov.

Služba Skylink Live TV vrátane videotéky je dostupná všetkým zákazníkom satelitnej platformy Skylink. Podľa toho, ktorý programový balíček majú predplatený, môžu dnes formou VoD sledovať až 60 kanálov, z ktorých 33 je vo vysokom rozlíšení HD. Skylink Live TV si však môžu vyskúšať aj užívatelia, ktorí doteraz nie sú zákazníkmi Skylinku, a to na obdobie 30 dní. Ak sa potom rozhodnú si túto službu predplatiť, môžu ju využívať aj ako len internetovú televíziu a inštaláciu satelitného vybavenia si zaistiť kedykoľvek neskôr.

Značky: