Aktualizované 4.6.: Skype uvoľnil novú aktualizáciu, ktorá chybu odstraňuje. Je dostupná pre počítače, čoskoro sa objaví (alebo už je) aj na ostatných platformách. 

Pôvodná správa: Nielen iPhone, ale aj Skype. Aplikácia sa neočakávane ukončí po prijatí správy „http://:„. Riešenie je komplikované.

Je tomu presne týždeň, čo sme informovali o chybe v systéme iOS. Problém operačného systému so štandardom Unicode spôsobuje, že iPhone je možné reštartovať poslaním určitej postupnosti znakov. Takáto správa môže takisto dočasne znefunkčniť aplikáciu Správy.

Podobný problém teraz trápi službu Skype. „Škodlivá“ správa má tvar „http://:“ a spôsobuje pád aplikácie vo verzii pre Windows (desktopová verzia), Android alebo iOS. Skype pre Mac a dotyková aplikácia pre Windows sú údajne voči chybe imúnne. Niektoré média taktiež informujú, že hoci sa iOS aplikácia po prijatí neočakávane ukončila, aplikácia pre Android fungovala ďalej.

Hovorca služby Skype potvrdil existenciu problému. Spoločnosť sa ju snaží čo najrýchlejšie odstrániť. Momentálne však neexistuje jednoduché riešenie. Skype neustále sťahuje históriu správ z cloudu, čo spôsobuje opätovné pády aplikácie. Jediný momentálne známy spôsob spočíva v tom, že používateľ poprosí odosielateľa, aby správu zmazal a následne si nainštaluje staršiu verziu programu Skype.

Zdroj: The Verge

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit