Skype pre webové rozhranie prináša štyri novinky.

Ako prvou novinkou je možnosť volať na mobilné čísla a pevné linky. Stačí kliknúť na ikonu telefónu a vybrať z ponuky číslo, na ktoré chcete volať. To ak má príjemca viac čísiel a chcete volať mimo Skype. Pri volaní sa spustí samostatné okno.

plugin

Na uskutočnenie hovoru potrebujete nainštalovať plugin. Čiže úplne tak jednoduché to byť nemusí. Nie na verejných počítačoch, ak nemáte možnosť inštalovať doplnkové rozšírenia. Niektorí sa stretávajú s problémami a tento doplnok im nefunguje.

Ďalšia ohlásená novinka zaviedla možnosť sledovania videa z YouTube priamo v rozhraní Skype. Nepotrebujete otvárať žiadne linky a všetky ovládacie prvky videa sú zobrazené tak, ako keď vložíte video na bežné webové stránky.

conv_skype

Treťou novinkou je možnosť zdieľať skupinové konverzácie len tým, že vytvoríte zdieľaný link. Ten potom môžete rozposlať emailom. Funkcia už bola dostupná v Skype pre Windows, no teraz je dostupná aj na webe. Používatelia ani nemusia používať Skype. Do konverzácie sa môže zapojiť ako hostia a použijú Skype pre Web

Poslednou a dosť podstatnou novinkou je vylepšenie na strane notifikácií. Už nezmeškáte žiadnu udalosť, aj keď budete prepnutí na inej karte v prehliadači.

Vyskúšajte Skype pre web

Zdroj: Skype blog

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.