Nebude ju aktualizovať od júna.

Inteligentné televízory sa snažili zopakovať rovnaký boom s aplikáciami ako mobilné zariadenia. Neúspešne. Hoci bola databáza aplikácií veľmi skromná, niektoré z nich mali zmysel – napr. Netflix a ďalšie video služby.

Do segmentu praktických aplikácií možno zaradiť aj Skype. Za predpokladu, že ste mali televízor so zabudovanou kamerou, čo však bola výsada iba najdrahších modelov. V prípade strednej triedy bolo potrebné kameru dodatočne kúpiť a nie každý bol ochotný investovať ďalšie desiatky eur do príslušenstva. Zvlášť, keď sa dá „skypovať“ cez počítač, smartfón alebo tablet.

Pravdepodobne tento prístup používateľov spôsobil, že aplikácia pre inteligentné televízory nebola výrazne používaná a Skype ju preto nebude ďalej podporovať. Používatelia, ktorí ju majú nainštalovanú, ju môžu používať aj naďalej. Od 1. júna 2016 však aplikácia nebude aktualizovaná. Skype sa chce venovať zlepšovaniu produktu na platformách, „o ktoré majú používatelia záujem„.

Zdroj: TechCrunch

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit