A je to tu, cieľ našej cesty je na dohľad. Konkrétne asi o 4. hodine nášho času sa konala otváracia tlačová konferencia výstavy Computex 2015. Táto výstava má aktuálne poriadne silnú konkurenciu, pripomeňme, že minulý týždeň sa konala výstava CES v Šanghaji a je jasné, že o ázijský trh sa pobijú viacerí vystavovatelia.

Láka hlavne Čína, ktorá sa stáva najväčším spotrebiteľom IT techniky, z bývalého hlavného výrobcu je to teraz hlavná cieľová krajina s obrovským rastom. Computexu sa ale podľa slov jej riaditeľa darí. V roku 2015 má 1702 vystavovateľov, 5072 stánkov v troch výstavných halách a medziročne narástol o 30 %, čo sa týka výstavnej plochy. Hlavnými témami sú tento rok internet vecí, cloudové služby, mobilné pripojenie a big data.

ComputexTlacovka-4

Hlavné trendy výstavy Computex

Vystavovatelia očakávajú počas piatich dní výstavy 38 000 návštevníkov, hlavný prúd pochádza z domáceho Taiwanu, ďalej z Číny, Hong Kongu, Japonska a USA. Medzi vystavovateľmi je aj Slovensko (ANTIK Telekocom), našli sme tu Rumunsko, Vietnam, Nigériu alebo Bangladéš. Riaditeľ výstavy pôsobil spokojným dojmom.

ComputexTlacovka-3

Riaditeľ výstavy predstavil Computex ako druhú najväčšiu ICT výstavu na svete

V Ázii býva dobrým zvykom udeľovať ocenenia a ide o veľmi prestížnu záležitosť. Ocenených bolo veľa, najviac ocenení produktov v súťaži d&i Awards si odniesla spoločnosť ASUS až s ôsmymi produktami.

ComputexTlacovkaASUS-2

Prvá časť z ocenených produktov ASUS, tu sú notebooky, projektor, v predpremiére tablet ZenPad a mini PC

ComputexTlacovkaASUS

Druhá časť ocenení ASUS – notebooky, monitory a smartfóny

Z inovatívnych produktov nás najviac zaujal levitujúci reproduktor Air Speaker od firmy ASWY.

ComputexTlacovka-2

 

Zaujímavý inteligentný náramok predstavila spoločnosť Noodoe, pričom si zobrazenie symbolov na displeji sami upravujete pomocou mobilnej aplikácie. Tu na Taiwane sa tento náramok označuje ako Apple Watch killer, tak uvidíme či dorazí aj do Európy.

Noodoe_CreateYours_10

 

Aktuálne sme v tlačovom stredisku, máme vybavenú registráciu a čakáme na tlačovú konferenciu spoločnosti ASUS. Ostaňte s nami, dozviete sa všetky podrobnosti.

ComputexTlacovkaOMPozrite si aj naše predchádzajúce časti:

Cesta do Tokia

Historická časť Tokia

Moderná časť Tokia

Cesta na Taiwan

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.