Po tom, ako sme absolvovali cestu z Viedne do Londýna, nastal čas pre skutočný zážitok z cestovania v ekonomickej triede na trase Londýn – Las Vegas.

CestaDoVegas 21Táto cesta trvá 10 a pol hodiny a naozaj preverí vašu odolnosť s prežitím na malom priestore. Mali sme ale o niečo lepšie miesta, ako štandardne býva v ekonomickej triede, takže až také kruté to nebolo.
CestaDoVegas 210Kvalita jedla u spoločnosti British Airways je tradične veľmi dobrá, výber nápojov obsahoval bežné možnosti,vrátane piva a vína.
CestaDoVegas 211Ale, samozrejme, tešili sme sa na to, keď konečne vystúpime a budeme sa môcť voľne pohybovať. Doleteli sme úplne presne, okolo 18. hodiny miestneho času.
CestaDoVegas 213Potom ešte nekonečné čakanie na batožinu a prechod cez pasovú a colnú kontrolu, tento raz bez problémov. A sme v meste hazardu, pripravení na ďalší ročník výstavy CES.
CestaDoVegas 214Výborná vec na tejto výstave je, že vstupenku na výstavisko si vybavíte už priamo na letisku, čo sme aj urobili. Znamená to, že sme sa vyhli oveľa dlhším radom, ktoré sú charakteristické pre CES. Účasť na CESe je pritom pre bežného návštevníka zadarmo, ak sa prihlási a zaregistruje do konca leta. Neskôr je to 100 USD a priamo na výstavisku stojí vstupenka 200 USD. Novinári majú vstup zdarma, musia ale deklarovať, že skutočne novinármi sú – v online alebo v printe.CestaDoVegas 216Tento rok organizátori výstavy prijali nové bezpečnostné opatrenia na rozmer batožiny – maximálne rozmery vašej tašky sú 43 × 30 × 15 cm a môžete mať dve takéto batožiny pri vstupe na výstavu. To je v našom prípade nemožné splniť, lebo foto a video výbava sa do niečoho takéhoto nezmestí. Požiadali sme tak o výnimku, uvidíme, ako to dopadne.

Čakalo nás zaujímavé prekvapenie pri objednávaní taxíka z letiska do hotela. Za bežnú cenu sme dostali luxusnú limuzínu, kde sme mali pohodlné sedačky a tiež hudobný sprievod na veľmi dobrej technickej úrovni.CestaDoVegas 218 Cesta týmto taxíkom bola zatiaľ vrcholom toho, čo nás  vo Vegas po 10 rokoch na tejto výstave naozaj prekvapilo. CestaDoVegas 219A aj tá hudba sa dala celkom konzumovať 🙂CestaDoVegas 221British Airways síce varia celkom dobre, ale aj tak sme boli vlastne po 24 hodinách cesty poriadne hladní. Preto sme sa rozhodli ísť najesť do mesta, voľba padla na Hard Rock Café Las Vegas.
Po chvíľke nás čakalo obľúbené Jumbo Combo ako predjedlo, z ktorého sa dá vlastne celkom dobre najesť. 
CestaDoVegas 227Viacerí z nás si dali „legendárny“ hamburger, ktorý vyzeral celkom stráviteľne. Veď, konečne, posúďte sami.CestaDoVegas 228Aj keď sme boli stále na cestách, nočná prechádzka po Las Vegas je predsa zdravá a tak sme sa vybrali. Vyzerá to tu ako po iné roky 🙂CestaDoVegas 231A samozrejme, na polnočné predstavenie s tancujúcou fontánou sme nezabudli, veď to je Vegas ….CestaDoVegas 234V našom sprievodcovi po výstave CES pokračujeme aj zajtra….

Všetky články, týkajúce sa výstavy CES, nájdete na našej stránke prehľadne označené tagom CES.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.