Na výstave InterSolar sme navštívili aj stánok spoločnosti eJoin EU. Ide o spoločnosť so sídlom v Dubnici nad Váhom, ktorá vyvíja, produkuje a predáva nabíjačky pre elektrické či plug-in hybridné autá.

V Mníchove prezentovali svoje novinky, zároveň sledovali, kam sa uberá konkurencia. Aktuálne spoločnosť ponúka elektrické nabíjačky pre verejné nabíjanie s identifikáciou pomocou karty a to s rozličným výkonom. Rovnako ponúka aj nabíjačky do rodinných domov pre individuálne nabíjanie.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Typická nabíjačka eJoin s identifikáciou pomocou karty alebo hesla

Pri nových modeloch verejných nabíjačiek firma už prešla výhradne na koncovky CCS, keďže na tento konektor prešiel v najnovšom modeli Leaf aj Nissan, ktorý historicky používal typ ChAdeMO. To môže zlacnieť cenu nabíjačky.

eJoin aktuálne nerieši otázku národného roamingu pre verejné nabíjanie, aktuálne to bude v dobe, kedy sa objaví mobilná aplikácia umožňujúca nabíjanie. Odhad nástupu tohto spôsobu nabíjania je koniec júna 2022.

Situáciu s vývojom aplikácie budeme ďalej sledovať.

Zdroje: vlastné

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.