Stále rastúce ceny benzínu či nafty spôsobili, že radikálne rastie záujem o alternatívne možnosti prepravy. Centrom záujmu sa stávajú elektrokolobežky.

Práve preto o nich aj pripravujeme špeciálny článok do tlačeného vydania TOUCHIT..

Heureka hlási nárast predaja v kategórii elektrokolobežiek na Slovensku až o 70 %. Každým týždňom narastá. V susedných Čechách je to dokonca nárast o 100 %. Súvis s nárastom cien benzínu a nafty je evidentný. Pod zvýšený záujem o elektrokolobežky sa podpísala aj inflácia či zdražovanie tovarov a služieb.

Sú skladné a cenovo dostupné

Náklady na prevádzku elektrokolobežiek sú minimálne. Dajú sa nabíjať doma a ideálne na pracovisku. Doma môžete využívať nočný prúd. V porovnaní s elektrickými bicyklami sú elektrické kolobežky lacnejšie. Jazdy na kolobežke v meste je často praktickejšia ako keď použijete autobus. Navyše elektrickú kolobežku a MHD môžete kombinovať.

Vstupná investícia sa pri elektrických kolobežkách môže vrátiť majiteľovi už v priebehu niekoľkých  mesiacov. Napríklad pri mesačných nákladoch na pohonné hmoty v hodnote 100 eur, môže byť v prípade investície do elektrokolobežky v hodnote 300 eur návratnosť len tri mesiace. Elektrická kolobežka pritom nešetrí len peňaženku, ale aj čas a životné prostredie.

Zdroje: vlastné, Heureka

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.