Nazýva sa OneGram.

S novou kryptomenou OneGram prišla skupina slovenských IT developerov zo skupiny 01People, ktorí ju uviedli pre svojho klienta z Dubaja. Kryptomena už má reálnych používateľov, jej majitelia si napríklad už teraz môžu kúpiť nehnuteľnosti v Dubaji od developerskej spoločnos-ti MAG, ktorá akceptuje OneGram ako oficiálne platidlo.

CEO spoločnosti 01People, Roman Kučera, tvrdí, že OneGram vznikol ako kryptomena, ktorá je určená viac pre konzervatívnych investorov, pretože je krytá zlatom, a to im dáva väčšiu istotu. O jej použití rokuje spoločnosť s mnohými firmami nielen na blízkom východe a Ázii, ale aj v našom regióne. Záujem je obrovský.

Pripomeňme, že kryptomena využíva technológiu blockchain. Znamená to, že informácie sa spoločne uchovávajú v počítačoch všetkých členov siete a sú nezmazateľné. Žiadna centrálna autorita alebo inštitúcia ich nedokáže zmeniť či ovplyvniť, ani s nimi nijako manipulovať.

Zdroj: 01People

Prečítajte si aj:

Je kryptomena iba nafúknutá bublina?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit