Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Autobusový dopravca Slovak Lines prevádzkuje autobusové spojenie Bratislavy s rakúskym Hainburgom či Wolfsthalom dvomi linkami, na ktorých jazdí denne dovedna 26 spojov v smere tam a rovnaký počet spojov v smere späť. V prípade zvýšeného záujmu o cestovanie do uvedených miest, má dopravca pripravené posilové autobusy.

Podľa medializovaných informácií vypršala Dopravnému podniku Bratislava licencia pre linku 901 z Bratislavy do Hainburgu. Od 11. júna 2018 by linka DPB mala prestať premávať až do opätovného udelenia licencie. Obyvatelia rakúskych prihraničných miest Wolfsthal a Hainburg, ako aj návštevníci týchto miest, sa však obávať nemusia. Priame spojenie s Bratislavou majú k dispozícii naďalej autobusmi Slovak Lines. Overený slovenský dopravca navyše prichystal posilové autobusy v časoch, kedy sú najväčšie nároky na prepravu. S posilnenou prevádzkou je Slovak Lines pripravený začať od skorého rána už v pondelok 11. júna.

Slovak Lines prevádzkuje dve linky spájajúce Bratislavu s Hainurgom či Wolfsthalom.

Cestovanie „regionálnou“ linkou Bratislava – Hainburg

Autobusy cezhraničnej linky vychádzajú z Autobusovej stanice Nivy, v Bratislave pokračujú zastávkou Most SNP a Einsteinova ulica. Prvou zastávkou v Rakúsku je Wolfsthal a konečnou mestečko Hainburg. Cestou naspäť navyše autobus zastavuje aj pri nákupnom centre Galleria Danubia Hainburg.

Linka do Hainburgu je zabezpečovaná klimatizovanými nízkopodlažnými autobusmi, ktoré umožňujú komfortný a bezpečný nástup všetkých cestujúcich vrátane rodičov s detským kočíkom, cyklistov či starších cestujúcich. V autobusoch je dostupné Wi-Fi pripojenie aj denná tlač. Lístky sa dajú zakúpiť u vodiča autobusu, cez internet a tiež v predajných miestach Slovak Lines.

Za základné cestovné do Wolfsthalu a Hainburgu sa v týchto autobusoch platí 1,50 eura, respektíve 2,90 eura pri spiatočnom lístku. Okrem hotovosti môžu cestujúci zaplatiť za lístok aj dopravnou kartou Slovak Lines, pri využití karty cestujúci automaticky získa zľavu z každého cestovného lístka. Pravidelní cestujúci si môžu zakúpiť aj karnetový lístok (lístok na 10 jázd), pri ktorom cena jednej jazdy vychádza 1,20 eura. Pre vybrané skupiny cestujúcich ako študenti, dôchodcovia či ŤZP je zľavnené cestovné a to aj pre jednorazové aj pre karnetové cestovné lístky. Nákupy a batožina cestujúcich je v autobusoch prepravovaná zdarma.

Cestovanie v plnom komforte na linke Bratislava – Viedeň

Najviac spojov Slovak Lines do Rakúska aktuálne premáva na obľúbenej autobusovej linke spájajúcej Bratislavu s letiskom Schwechat a centrom Viedne, kam jazdia červené autobusy každý deň, každú hodinu z Autobusovej stanice Nivy. Toto spojenie je primárne vhodné pri cestovaní na dlhšie vzdialenosti, ale využiť ho môžu aj cestujúci do Wolfsthalu a Hainburgu a cestovať v nadštandardnom pohodlí. V cene je zahrnutý nadštandardný servis ako komfortné polohovateľné sedadlá, dotykové obrazovky so zábavným portálom ponúkajúcim filmy či hudbu, ale aj občerstvenie v podobe slovenskej minerálky a snacku. Platiť za lístky u vodiča je možné aj bezkontaktnou platobnou kartou. Na tejto linke je cena cestovného do Wolfsthalu a Hainburgu 2 eurá, pri spiatočnom lístku 3,80 eura a pri karnetovom lístku vyjde jedna cesta na 1,70 eura.

Autobusovú linku Bratislava – Viedeň dopravca prevádzkuje už vyše 50 rokov.

Značky: