Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovensko-český startup Domotron predstavil svoj autonómny smart home systém pred tisíckou top manažérov a investorov z odvetvia Home Improvement.

V rámci konferencie Global DIY Summit 2018 v španielskej Barcelone sa Slováci nominovali do Startup arény pod záštitou svetového futuristu a trendwatchera Richarda van Hooijdonka. Pred zaplnenou sálou Palau de Congressos de Catalunya spolu s päticou startupov z celého sveta prezentovali budúcnosť odvetvia Home Improvement, kam sa zaraďujú všetky produkty pre domácnosť a záhradu.

“Získať pozvánku na najväčšiu svetovú konferenciu v segmente Home Improvement bolo veľmi náročné, predchádzalo tomu niekoľko výberových kôl. Museli sme presvedčiť organizátorov o relevantnosti a nadčasovosti nášho produktu a zaujať ich zásadnou inováciou, s ktorou prichádzame na trh. To, že sa nám to podarilo, je dôkazom, že náš produkt je jedinečný aj v svetovej mierke. Účasťou na konferencii sme mali možnosť upútať pozornosť top manažérov najväčších svetových obchodných reťazcov. Je to pre nás ďalší dôležitý krok ku globálnej expanzii,” reagoval zakladateľ a CEO Domotronu Martin Budaj.

Domotron, ako jediný startup zo strednej Európy na konferencii, oslovil najmä revolučným ovládaním a jednoduchým nastavovaním technológií v smart domácnosti. “V súčasnosti je štandardom v domácej automatizácii fakt, že ak chce majiteľ domácnosti zmeniť akékoľvek nastavenia technológií, potrebuje na to programátora. S Domotronom aj pokročilé nastavenia zvládne užívateľ sám, čím sa totálne mení status quo na trhu skutočných smart home systémov,” priblížil Alex Janušek, spolumajiteľ a komerčný riaditeľ Domotronu, ktorý slovensko-český startup a jeho revolučný produkt na pódiu predstavil. “Okrem toho, že sme si užili svojich 10 minút slávy pred viac ako 1000 VIP hosťami, sa nám priamo na konferencii podarilo naštartovať diskusie s niekoľkými nadnárodnými obchodnými reťazcami, ktoré majú záujem distribuovať Domotron”.

Domotron sa v Startup aréne prezentoval spolu s ďalšími piatimi startupmi. Indicko-anglický startup MishiPay predstavil aplikáciu pre obchodné prevádzky. Zákazník si vďaka aplikácii priamo v obchode oskenuje čiarový kód produktu, ktorý si chce zakúpiť a cez aplikáciu za produkt automaticky zaplatí.

Holandský startup Alpha One sa dostal do arény vďaka softvéru, ktorý dokáže predvídať správanie zákazníka na základe reakcií nervového systému. Softvér má pomáhať obchodníkom v rozhodovaní, ako osloviť zákazníka a ako mu predať svoj produkt.

Startup Revnext prišiel na konferenciu so softvérom, ktorý má aktívne vyhľadávať a zároveň upozorňovať na bezpečnostné riziká na internete. Softvér sa prioritne zameriava na riziko úniku dát a ďalších druhov kyberkriminality.

Ďalším technologickým startupom v Barcelone bol Expivi, ktorý vyvíja softvér pre virtuálnu realitu. S jeho pomocou si zákazníci môžu prezerať produkty v 3D perspektíve priamo v eshope a upravovať produkt na základe svojich preferencií.

Medzi poslednými sa predstavil startup Innovation in Motion, ktorý vyrába motorické prvky do domácnosti. Medzi prezentovanými produktmi bol tzv. Slide, Ide o motorček, ktorý sa pripevní na obyčajné záclony alebo závesy a dokáže ich sám zrolovať.

Konferencia Global DIY Summit je každoročným vrcholom pre profesionálov v oblasti Home improvement – výrobkov do domácnosti a záhrad. Medzi hlavnými spíkrami na konferencii nechýbali Matt Schweickert, strategický riaditeľ spoločnosti The Home Depot, ďalej Syvain Prud’homme, CEO spoločnosti Lowe’s a Alejandro González z Deloitte.

Značky: