Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Riešenie poskytuje pracovníkom komfortnejšiu prácu s e-mailami, vyššiu produktivitu a lepšie zabezpečenie

Spoločnosť GFI Software, dodávateľ riešení bezpečnosti v podnikových sieťach, uviedla, že Labaš, najväčší slovenský veľkoobchod s potravinami, využíva riešenie GFI KerioConnect na efektívnu podnikovú komunikáciu. Riešenie, ktoré nasadila a spravuje firma RD-System Slovakia, poskytuje pracovníkom spoločnosti komfortnejšiu prácu s e-mailami, vyššiu produktivitu a vyššiu úroveň bezpečnosti.

Firma prevádzkovala starší systém elektronickej pošty, ktorý poskytoval iba základné funkcie a neumožňoval sofistikovanejšiu prácu s e-mailami, zdieľanie kalendárov, rozšírenie do mobilných zariadení a pod. S postupným nárastom e-mailovej komunikácie v podniku – na úkor telefonických hovorov či faxových správ – rástli aj nároky na firemné poštové systémy a v neposlednom rade tiež na zabezpečenie užívateľských mailboxov. Aktuálne každý deň do firmy prichádza a odchádza okolo 6 400 e-mailov s celkovým objemom takmer 2 GB dát.

Zákazník nasadil poštový systém GFI KerioConnect vrátane napojenia na klienta Microsoft Outlook. Užívatelia v rámci riešenia využívajú hlavne e-maily, kalendáre a tiež elektronickú poštu v mobilných zariadeniach. Súčasťou riešenia, na ktoré sa v súčasnosti spolieha 320 užívateľov, sú tiež dôležité prvky IT bezpečnosti vrátane antivírusovej a antispamovej ochrany a možnosť archivácie elektronickej pošty.

Riešenie GFI KerioConnect splnilo očakávanie na bezpečný on-premise e-mailový systém za prijateľné náklady.  V porovnaní s predchádzajúcim e-mailovým systémom ponúka GFI KerioConnect jednotlivým užívateľom spoločnosti komfortnejšiu prácu s e-mailami, vyššiu produktivitu vďaka integrácii s kalendárovými záznamami a lepšie zabezpečenie vďaka antivírusovej ochrane a archivácii pošty.

„Okrem veľkoobchodnej činnosti náš zákazník prevádzkuje aj 33 vlastných maloobchodných predajní, čo sa okrem iného prejavuje na veľmi intenzívnej e-mailovej komunikácii,“ hovorí Ing. Rudolf Horváth, technický riaditeľ, RD-System Slovakia, spol. s r. o. „Hoci sa postupne objavujú nové formy komunikácie vrátane četovania či aplikácií na spoluprácu, elektronická pošta v spoločnosti Labaš stále predstavuje kľúčovú infraštruktúru. Z tohto pohľadu reprezentuje nami prevádzkované riešenie GFI KerioConnect dobrý kompromis medzi širokou funkčnosťou, jednoduchou správou a celkovými nákladmi na vlastníctvo.“

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.