Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Huawei je dlhodobo uznávaným výrobcom technologických pomocníkov a pravidelne uvádza na trh špičkové modely za dostupné ceny.

Inak tomu nie je ani teraz. Výrobca totiž predstavil naozaj špeciálnu novinku – slúchadlá Huawei FreeClip, ktoré sú úplne prvým modelom tohto typu v portfóliu výrobcu. Aj napriek svojmu otvorenému dizajnu totiž Huawei FreeClip poskytujú pohodlie, skvelý dizajn aj vylepšený zvukový zážitok.

Otvorené slúchadlá sú z istého pohľadu rozporuplným produktom, a aj preto pri trojročnom vývoji Huawei novinky boli brané do úvahy najmä podnety používateľov slúchadiel tejto kategórie. Daňou za otvorenú konštrukciu je totiž pri mnohých modeloch kompromisná kvalita zvuku, spôsobená predovšetkým veľkou vzdialenosťou zvukového výstupu od zvukovodov, ktorá nielenže znižuje čistotu zvuku, ale spôsobuje aj jeho priepustnosť smerom von.

Huawei FreeClipZdroj: Huawei
Huawei FreeClip

Konštrukcia C-bridge, ktorú prináša práve model FreeClip od Huawei, rieši túto výzvu tým, že vytvára optimálnu vzdialenosť medzi “fazuľkou” Comfort Bean a akustickou guličkou, ktorá je naklonená pod uhlom 11,4 °, aby dobre sedela pozdĺž zakrivenia ušnice. Vďaka materiálu mostíka z pamäťovej zliatiny a optimálnemu uhlu sklonu zaisťuje konštrukcia C-Bridge, že akustická gulička dosadá nad zvukovod používateľa.

Guľôčka sa tak pohodlne prispôsobí ušiam užívateľa, a zároveň priblíži zvukovú produkciu k zvukovodu bez toho, aby ho úplne blokovala, pričom priemer guličky zostáva na optimálnej veľkosti 13,3 mm.

Kvalita zvuku je ďalej posilnená dvoma funkciami – vysoko citlivou jednotkou reproduktorov s dvoma magnetmi a systémom reverzných zvukových vĺn. Magnetický menič zvyšuje intenzitu magnetickej indukcie, čím vytvára lepšiu čistotu zvuku a rezonanciu, zatiaľ čo systém reverzných zvukových vĺn znižuje únik zvuku, takže sa môžete naplno ponoriť do počúvania svojej obľúbenej hudby.

Huawei FreeClipZdroj: Huawei
Huawei FreeClip

Pohodlie, odolnosť voči potu a vode a ďalšie funkcie

Funkcia dotykových gest zaisťuje rýchle a ľahké ovládanie a prehrávanie zvuku pomocou gest. Aj napriek ľahkému telu sa do celého zariadenia zmestí výkonná batéria, ktorá spolu s nabíjacím puzdrom vydrží až 36 hodín, pričom každé slúchadlo vydrží až 8 hodín nepretržitého počúvania.

Hoci Huawei FreeClip využívajú koncepciu otvoreného dizajnu, disponujú trojnásobnou redukciou šumu, ktorá zaistí, že hovory budú čisté aj v hlučnom prostredí. Spoločne s algoritmom DNN poháňaným umelou inteligenciou a tiež kanálom na potlačenie zvuku zabudovaným v akustickej guli, dokážu Huawei FreeClip účinne minimalizovať okolitý hluk. Napríklad pomáhajú obmedziť aj hluk vetra, takže používatelia môžu pokojne telefonovať bez obáv, že by ich komunikáciu ovplyvňovali vplyvy zvonku.

​Huawei FreeClip sú tiež prvé otvorené slúchadlá na trhu, ktoré nerozlišujú medzi ľavým a pravým uchom, za čo vďačia technológii Smart Wear Detection. Jej úlohou je automaticky rozpoznať ľavé ucho od pravého a podľa toho prehodí zvukové kanály.

Slúchadlá sú podľa normy IP54 odolné voči prachu, potu a vode, čo poteší najmä športovcov. Vďaka tomu sa môžu pri tréningu voľne potiť a užívať si pohodlné, ale priedušné slúchadlá s otvoreným dizajnom.

Huawei FreeClipZdroj: Huawei
Huawei FreeClip

Zvuk a štýl bez kompromisov

Je najvyšší čas, aby otvorené slúchadlá dostali druhú šancu a Huawei FreeClip sú toho dôkazom. Slúchadlá FreeClip od Huawei boli navrhnuté tak, aby poskytovali nielen špičkový zvuk, ale aj skvelo vyzerali. V dnešnej době sú slúchadlá viac než len technológie – sú to módne doplnky, ktoré kombinujú premyslený dizajn aj inovácie. Slúchadlá FreeClip sú ideálne pre užívateľov, ktorí hľadajú funkčné a štýlové slúchadlá, s ktorými zažiaria kdekoľvek, kam sa vyberú.

Cena a dostupnosť

Slúchadlá Huawei FreeClips sú od 20. januára v predaji aj na Slovensku. Dostupné sú u predajcu Alza.sk s cenovkou stanovenou na 199 €. Kúpite ich v dvoch farebných prevedeniach – klasickej sivo-čiernej a štýlovej fialovej farbe.

Značky: