Logitech má široké portfólio slúchadiel s mikrofónom. Vyskúšali sme dva modely, ktoré sú priamo určené na komunikáciu cez Skype, no ich použitie môže byť univerzálnejšie. Prvý model je Logitech H111, ktorý má základnú konštrukciu a hodí sa napríklad pre firmy, ktoré potrebujú nakúpiť kvalitné headsety vo väčšom množstve. Majú nastaviteľnú veľkosť spojovacieho mosta. Polohovacie západky sú jednoduché, nie sú nijak výrazne obalené konštrukciou, no držia pevne. Páčilo sa nám, že po každom zložení z hlavy ich nebudete musieť nastavovať znova. Mikrofón z ľavej mušle je mierne ohybný a dá sa sklopiť nadol tak, aby ste ho pri komunikácii nevideli. Ak ho nepotrebujete, vysuniete ho nahor v línii spojovacieho mosta. Slúchadlá sú s prítlakom na uši a ten je veľmi jemný, je len malá pravdepodobnosť, že by niekoho tlačili. Štvorpólový konektor je dnes v každom notebooku s kombinovaným audiovstupom a výstupom. Zvukovo hrajú dobre, výšky sú však mierne zastreté, čakali by sme väčší dôraz na výšky.

H111_vyd2015_6_nowat

 

Drahší model Logitech H151 má mierne odlišnú konštrukciu. Do nej sa podarilo ukryť aj kábel vedúci v spojovacom moste. Mikrofón má pevné zaoblenie na plastovom držiaku. Je takisto výklopný a môžete ho vyklopiť podľa vlastných potrieb. Takisto sú s prítlakom na uši, subjektívne nám sedeli na hlave lepšie a hoci majú identické technické parametre, hrali lepšie. Viac bolo cítiť stredy a výšky. To je presne to, čo u komunikačnej verzie slúchadiel potrebujete. Prekvapením bola aj reprodukcia. Nie je úplne profi, no na cenu celého modelu hrali veľmi dobre. Kto často „skajpuje“, toto bude univerzálny model aj na počúvanie hudby.

H151_vyd2015_6_nowat

Oba modely sú vzhľadom na svoj konektor kompatibilné s tabletmi aj smartfónmi, takže ich použitie nie je limitované len na použitie s PC. V oboch prípadoch je kábel dlhý až 1,8 m.

Cena: H111 – 19,99 EUR; H151 – 24,99 EUR
Zapožičal: Logitech

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.