Piata generácia špičkových slúchadiel sa blíži.

Ak by sme zostavovali rebríček najlepších bezdrôtových slúchadiel do uší, o popredné priečky by určite bojovali „špunty“ Sony WF-100XM4, ktoré výrobca predstavil 8. júna 2021. Pomaly je teda čas na ich nástupcu a zdá sa, že japonská spoločnosť ho už takmer dokončila.

Ako v tejto súvislosti informuje portál Tomsguide.com, ktorý prebral informácie zo stránky Walkman Blog, zopár informácií o týchto nadchádzajúcich slúchadlách sa objavilo v dokumente podanom americkej Federálnej komisii pre komunikáciu (FCC), ktorá v Spojených štátoch americký reguluje medzištátnu a medzinárodnú komunikáciu prostredníctvom káblovej, rozhlasovej, televíznej, satelitnej a drôtovej siete. Ak má na trh v USA prísť nové rádiové zariadenie, akým sú aj takéto slúchadlá, musí ho schváliť a to je vždy priestor na úniky.

Bohužiaľ, informácií je zatiaľ skromne. Asi najzaujímavejšími sú skutočnosti, že slúchadlá budú využívať najnovší štandard bluetooth 5.3 a predstavené by mali byť najneskôr 22. augusta 2023.

Walkman Blog tiež uvádza, že nové slúchadlá budú používať dotykové kapacitné ovládanie na každom slúchadle rovnako ako WF-1000XM4 a napätie batérie 3,85 volta.

V podaní sa, bohužiaľ, neuvádza výdrž batérie, ale pravdepodobne sa bude pohybovať okolo ôsmich hodín na jedno nabitie modelu WF-1000XM4 a ďalších 16 hodín „šťavy“ z batérie puzdra.

Zdroj: Tomsguide.com, Thewalkmanblog.blogspot.com; ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.