TP Vision pod značkou Philips vyvíja aj slúchadlá. Ich špecialitou sú slúchadlá pre športovcov.

Na svojej akcii Live! predstavila široký výber slúchadiel, soundbarov a reproduktorov z rodiny Philips Sound s vysokým výkonom a jednoduchým ovládaním pomocou aplikácie Philips Sound. Medzi novinky spomedzi AV produktov patria štyri nové soundbary Philips, reproduktor Fidelio FS1 a tri nové modely slúchadiel, každé určené špecifickému publiku. Je tu aj športový model s vedením cez spánkovú kosť, špecializované detské slúchadlá opäť s vedením cez spánkovú kosť a kvalitné domáce/počítačové slúchadlá na prácu aj zábavu.

Flexibilný Philips Fidelio

Fidelio Home Sound System model FB1 so špecifikáciou 7.1.2 získal prestížne ocenenie EISA 2022/23 za najlepší integrovaný soundbar. K soundbaru FB1 a subwooferu FW1 sa pripája nový reproduktor FS1, ktorý ponúka zaujímavý dizajn, prémiové materiály a vysoký výkon s jednoduchou inštaláciou a flexibilitou pri zostavovaní systému.

Fidelio FB1
Fidelio FB1

Reproduktory FS1 v kompaktnej skrinke kombinujú 1-palcový výškový reproduktor, zhora namontovaný 2,5-palcový uhlový reproduktor, 3,5-palcový basový reproduktor s dvoma pasívnymi žiaričmi a osvetlenie LED pre zabudovaný Ambilight.

Philips Fidelio S1Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Philips Fidelio S1

Zaujímavosťou je, že FS1 možno používať ako trojpásmový reproduktor – buď ako samostatnú jednotku alebo v stereo páre. Obsahuje totiž výškový reproduktor, stredovýškový reproduktor a basový reproduktor. Alebo sa automaticky prepne do dvojpásmového režimu plus špecializovaný reproduktor Dolby Atmos, keď sa používa ako satelit AV systému.

Reproduktor FS1 možno použiť aj ako rozšírený ľavý a pravý zvukový kanál, keď v spojení s kompatibilným televízorom Ambilight funguje ako stredový kanál, ktorý zachováva presné dialógy a zároveň výrazne rozširuje zvukovú scénu.

AV systém Fidelio, založený na technológii DTS Play-Fi pre viaceré miestnosti, ponúka viacero možných variantov soundbaru FB1, subwoofera FW1 a reproduktora FS1 až po kombináciu ponúkajúcu výkon 7.2.4, pričom systém vždy automaticky rozpozná zahrnuté produkty a optimalizuje ich výkon.

Soundbar Fidelio FB1 bude na Slovensku v predaji od novembra 2022 za odporúčanú cenu 899,99 eur. Subwoofer Fidelio FW1 bude u nás v predaji od októbra 2022 za odporúčanú maloobchodnú cenu 549,99 eur. Reproduktor Fidelio FS1 sa bude predávať od októbra 2022 za cenu 329,99 eur.

Soundbar pre rôzne scenáre

Nový rad Philips Soundbar ponúka štyri modely od modelu B7207 so sústavou 2.1 až po B8907 so sústavou 3.1.2. Tieto soundbary ponúkajú vysoký výkon, bezdrôtové subwoofery, možnosť montáže na stenu a po prvýkrát obsahujú výškové reproduktory s bočným vyžarovaním pridané do ľavého a pravého kanála. Trojica soundbarov s najvyššou kategóriou má vyhradený stredový kanál, ktorý pomáha zachovať čisté dialógy a zároveň vytvára širokú zvukovú scénu. Zároveň tiež umožňuje kompatibilitu s Dolby Atmos a pripojenie HDMI eARC s priechodom 4K.

Najvyšším modelom z nového radu soundbarov je B8907 s výkonom až 720 W a vyhradenými výškovými reproduktormi Dolby Atmos na vytvorenie silného filmového zvuku. Pripojenie DTS Play-Fi umožňuje rozšíriť výkon 3.1.2 na 5.1.2 prostredníctvom pridania zadných reproduktorov kompatibilných s DTS Play-Fi.

Ďalším modelom v rade je soundbar B8507, ktorý je vhodným doplnkom televízora Philips „The One“ a má podobnú koncepciu: obsahuje všetky základné funkcie a možnosti pripojenia v kombinácii s vynikajúcim zvukovým výkonom a to za vhodnú cenu. Model B8507 je kompatibilný s technológiami Dolby Atmos a DTS Play-Fi a má výkon až 600 W.

Tretím zo soundbarov 3.1 je model B7807, ktorý je opäť vybavený vyhradeným stredovým kanálom, prídavnými výškovými reproduktormi, 8″ bezdrôtovým subwooferom, kompatibilitou s Dolby Atmos, ovládaním Philips Easylink a pôsobivým výkonom 620 W.

Posledným modelom z nového radu je model B7207 so systémom 2.1, ktorý ponúka maximálny výkon 520 W, kompatibilitu s Dolby Digital, pripojenie HDMI ARC a prídavné bočné výškové reproduktory. Je tak vhodný v prípade, že začínate experimentovať s možnosťami vylepšenia televízneho zvuku.

Soundbar TAB8907 bude na Slovensku v predaji od januára 2023 za odporúčanú cenu 659,99 eur. Soundbar TAB8507 od januára kúpite za cenu 499,99 eur. Soundbar TAB7807 stojí 419,99 eur a model TAB7207 bude v predaji za cenu 274,99 eur.

Nové slúchadlá

Nové bezdrôtové športové slúchadlá A7607 s odhalenými ušami a vedením zvuku cez spánkové kosti sú už druhým modelom (po modeli A7507 TWS s hybridným ANC), na ktorom spoločnosť Philips Sound spolupracovala s tímom Jumbo Visma. Výsledný dizajn tak vznikol aj pripomienkach športovcov z popredného svetového cyklistického a korčuliarskeho tímu.

Philips sluchadláZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Philips A7607 sú extra prispôsobené pre športovcov

Model A7607 s krytím IP66 odolným voči prachu a vode je prvým modelom s odhalenými ušami od spoločnosti Philips, ktorý obsahuje mikrofón s vedením cez spánkové kosti. To prakticky eliminuje vietor a iné zvuky v pozadí, takže hovory na cestách sú čisté.

Doba prehrávania je až deväť hodín, pričom celá ďalšia hodina je k dispozícii už po 15 minútach nabíjania cez magnetický nabíjací port odolný voči vlhkosti.

Konštrukcia s odhalenými ušami poskytuje kvalitný hudobný výkon a pritom bezpečnosť, pretože počujete okolie. K bezpečnosti prispieva aj integrovaný červený LED pásik  v zadnej časti rámu, ktorý je v noci lepšie viditeľný.

Slúchadlá A7607 budú na Slovensku v predaji od septembra 2022 za odporúčanú cenu 199,99 eur.

Aj pre deti

Spoločnosť Philips Sound už teraz patrí k popredným výrobcom slúchadiel s odhalenými ušami a vedením zvuku cez spánkové kosti a pokračuje s rozširovaním radu aj na produkty pre deti, keďže táto technológia je ideálna aj pre túto vekovú kategóriu. Výsledkom toho je nový model slúchadiel K4607, špecializovaný práve na detských milovníkov hudby.

Philips slúchadláZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Slúchadlá pre deti K4607

Úplne otvorená konštrukcia slúchadiel K4607 chráni citlivé uši pred vysokou hlasitosťou a umožňuje deťom počuť svoje bezprostredné okolie aj viesť rozhovory – ideálne aj s rodičmi – a zároveň im umožňuje pokračovať v počúvaní, ktoré môže vďaka zabudovanému mikrofónu zahŕňať aj učenie na diaľku.

Rozhranie Bluetooth 5.2 zaručuje vynikajúcu konektivitu a ponúka dobrú kvalitu zvuku a výdrž batérie s viac ako piatimi hodinami prehrávania. Otvorená konštrukcia a nastaviteľná nákrčná časť tiež spoločne poskytujú dobré a bezpečné uchytenie bez obvyklého rizika uvoľnenia alebo straty slúchadiel pri pohybe. Obmedzenie hlasitosti a ovládanie aplikácie zaručujú bezpečné používanie so vzdialeným monitorovaním používania slúchadiel.

Slúchadlá K4607 budú na Slovensku v predaji od novembra 2022 za odporúčanú maloobchodnú cenu 99,99 eur.

Hybrid – práca a relax

Model H8507 bol navrhnutý pre mnohých spotrebiteľov, ktorí si zvolili nový hybridný spôsob práce: dochádzajú do kancelárie, ale zároveň trávia čas aj prácou z domu a chcú jedny slúchadlá na všetko.

Zvuk bez ostrých tónov poslúži ako na kvalitné zvukové hovory, tak aj na počúvanie hudby alebo sledovanie filmov, a to  vďaka na mieru vyrobeným 40 mm meničom a systému Noise Cancelling Pro. Vďaka odnímateľnému mikrofónu vás ľudia budú dobre počuť.

Slúchadlá Philips H8507Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Slúchadlá Philips H8507

Vopred pripravený Bluetooth umožňuje jednoduchý prenos medzi počítačmi, zatiaľ čo viacbodové pripojenie umožňuje pripojenie k počítaču aj telefónu súčasne, aby ste mohli ľahko prepínať medzi hudbou a hovormi a nemuseli sa znova pripájať.

Výdrž batérie je až 55 hodín a voliteľná červená kontrolka informuje rodinu alebo kolegov, že ste zaneprázdnení telefonovaním.

Slúchadlá H8507 budú na Slovensku v predaji od septembra 2022 za odporúčanú cenu 199,99 eur.

Zdroje: vlastné, Philips

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.