Americká spoločnosť vylepšuje svoju televíznu službu.

Spoločnosť Google oznámila, že vydáva dve aktualizácie pre svoju Google TV s cieľom zlepšiť výkon a uvoľniť časť úložného priestoru, ktorý operačný systém zaberá v zariadeniach. Aktualizácie nepridávajú žiadne nové funkcie, ide teda vyslovene o zlepšenie „pod kapotou“.

Prvá aktualizácia sa zameriava na uvoľnenie úložného priestoru v zariadeniach, v ktorých je nainštalovaný systém Google TV. Americká spoločnosť uvádza, že jej nová funkcia App Hibernation by mala znížiť množstvo úložného priestoru, ktoré si vyžadujú nainštalované aplikácie až o 25 percent. Funkciu majú používatelia okamžite k dispozícii bez potreby aktualizácie z ich strany. App Hibernation zároveň automaticky vynúti hibernáciu aplikácií, ak sa nepoužívajú viac ako 30 dní (na zariadeniach so systémom Android S a vyšším).

Druhá aktualizácia pridáva niekoľko vylepšení výkonu, ktoré by mali znížiť časy spúšťania a načítania, ako aj latenciu pri používaní diaľkového ovládača Google TV.

Spoločnosť Google vydala aktualizácie niekoľko týždňov pred tým, ako sa má konať výročná vývojárska konferencia Google I/O. Očakáva sa, že na tomto podujatí okrem predstavenia svojho pripravovaného softvéru oficiálne odhalí aj zariadenia Pixel 7a, Pixel 8 a Pixel 8 Pro.

Zdroj: Support.google.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.