Moderný život prináša nášmu životu množstvo nástrah.

Smartfón, jeho blikanie a modré svetlo patria medzi najčastejšie príčiny porúch spánku a emočnej stability. HONOR a ich inovácie zamerané na zdravie človeka sa tejto problematike venovali naplno. HONOR Magic5 Pro tak vybavili funkciou tzv. cirkadiánneho nočného displeja. Tá rešpektuje ľudský biorytmus.

Ľudské telo má svoj cirkadiánny rytmus, ktorý si zjednodušene môžeme predstaviť ako naše vnútorné hodiny. Tento opakujúci sa cyklus trvá približne 24 hodín a signalizuje nášmu telu, že v noci sa má spať a cez deň bdieť. Zároveň ovláda množstvo ďalších dôležitých funkcií, ako napríklad telesnú teplotu, vylučovanie hormónov, naše emócie či náladu.

HONOR Magic5 Pro
HONOR Magic5 Pro

Jedným z týchto hormónov je aj melatonín alebo tzv. hormón spánku, ktorý naše telo produkuje predovšetkým v noci. Jeho hlavným regulátorom je pravidlené striedanie svetla a tmy. Pokiaľ pred spaním používame smartfón alebo počítač, ktorý vyžaruje modré svetlo, zníži sa produkcia tohto spánkového hormónu v tele a namiesto upokojenia a prípravy na spánok sa naše telo prebudí.

Cirkadiánny nočný režim displeja pomáha ľudskej pohode

Snaha bojovať proti škodlivému modrému svetlu pomocou rôznych filtrov však znižuje farebné rozlíšenie aj kvalitu displeja. HONOR preto prišiel s riešením v podobe cirkadiánneho nočného režimu displeja. Táto technológia je po prvýkrát dostupná aj na mobilnom telefóne.

Cirkadiánny režim displeja sa postará o to, aby jeho farebné rozlíšenie bolo pre nás čo najprirodzenejšie. HONOR Magic5 Pro vďaka tejto funkcii sám sleduje rytmus dňa a noci, rovnako ako ľudský organizmus. Následne displej automaticky po západe slnka prepína do teplejších farieb, ktoré nezaťažujú oči, ani naše telo. Zároveň redukuje modré svetlo, ktoré je vo večerných hodinách pre organizmus úplne neprirodzené.

Štúdia HONOR navyše potvrdila, že vďaka tejto novej funkcii sa môže úroveň spánkového hormónu melatonínu zdvihnúť až o 20 % počas 3 hodín. To znamená ľahšie zaspávanie a správne prebiehajúce regeneračné procesy počas spánku. Za zníženie dopadu modrého svetla získal HONOR Magic5 Pro certifikát TÜV Rheinland.

Menej unavené oči

Modrým svetlom však starostlivosť o ľudské zdravie ale nekončí. Prispôsobenie obrazovky na redukciu zaťaženia očí je pre naše telo tiež veľmi dôležité, preto HONOR vyvinul funkciu dynamického stmievania displeja. Tá napodobňuje prirodzený denný svetelný rytmus a pomáha uľaviť očiam stimuláciou ciliárnych svalov. Oči navyše počas celého dňa čelia blikaniu rôznych umelých osvetlení. HONOR Magic5 Pro vyriešil tento problém špičkovou výbavou displeja, ktorá znižuje kolísanie jasu a preblikávania a tak uľavuje našim očiam.

HONOR Magic5 Pro nezaťažuje ľudské oko
HONOR Magic5 Pro nezaťažuje ľudské oko

Špičkový smartphone HONOR Magic5 Pro si môžete zaobstarať v dvoch farebných prevedeniach, jemne zelenej Meadow Green a v elegantnej čiernej Black. Nájdete ho u vybraných predajcov za skvelú cenu 1199 eur a k tomu teraz ako darček dostanete zadarmo aj prémiový tablet HONOR Pad 8.

Zdroj: Honor

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.