Čistý Android a Android One nie je úplne to isté.

Motorola oficiálne oznámila nový smartfón motorola one a prezradila aj jeho dostupnosť na Slovensku. Novinku tiež vystavovala na výstave IFA 2018.

motorola one je zariadenie strednej triedy, ktorého základom je 5,9-palcový displej s výrezom a pomerom strán 19:9. Predná strana prekvapí pomerne výrazným rámikom pod displejom s logom firmy motorola. Druhé prekvapenie je rozlíšenie displeja, ktoré je HD+. V tejto cene by sme čakali Full HD rozlíšenie.

Výbava neprekvapí

Telefón ďalej ponúka procesor Snapdragon 625, 4 GB RAM a 64 GB úložisko. 3000 mAh batéria podporuje rýchle nabíjanie pomocou USB-C portu a technológie TurboPower. Poteší prítomnosť 3,5 mm jacku, samozrejmosťou je NFC. Predný fotoaparát má rozlíšenie 8 Mpx, zadný fotoaparát kombinuje 13 Mpx hlavný senzor a 2 Mpx senzor pre meranie hĺbky scény a vytvorenie efektu rozostrenia. Na chrbte nájdete aj snímač odtlačkov prstov.

motorola one sa dostane na trh s operačným systémom Android One vo verzii 8.1 a bude medzi prvými zariadeniami, ktoré získajú aktualizáciu na Android 9.0. Nechýbajú ani obľúbené Moto Akcie. Na Slovensku sa začne predávať začiatkom októbra za 299 eur.

motorola one

Zadná strana obsahuje duálny fotoaparát a snímač odtlačkov prstov

Lákadlom má byť Android One

Pokiaľ by vás zaujímalo, ako sa odlišuje Android One od čistej verzie systému Android, ktorý je súčasťou ostatných smartfónov Motorola moto, tak navonok nijako. V oboch prípadoch ide o čistý Android, ktorý navonok vyzerá rovnako a obsahuje aj Moto Akcie.

Z hľadiska softvérovej podpory to však funguje inak – podpora pre zariadenia so systémom Android One je v réžii Googlu a preto dostane motorola one dve aktualizácie na najnovšiu verziu Androidu, teda na verzie 9 a 10. Tiež bude získavať pravidelné mesačné bezpečnostné záplaty po dobu 3 rokov.

motorola one

motorola one má 5,9-palcový HD+ displej s výrezom a Android One

Zdroj: Motorola

Prečítajte si aj:

Lenovo Moto G5 a G5 Plus, nadstavba Moto

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Komentáre sú uzavreté