Holografický displej v smartfóne je tu.

Aspoň v podobe demonštrácie, ako bude vyzerať na hotovom smartfóne RED Hydrogen One. O tomto smartfóne sme už písali a predstavili jeho možnosti a funkcie. Nešlo o dohady, všetky parametre boli potvrdené výrobcom. RED svoj telefón Hydrogen One už totiž prezentuje na svojich stránkach.

Teraz priniesol informáciu o tom, ako by vlastne mohol holografický displej v jeho smartfóne fungovať. Video, ktoré toto demonštruje vyzerá naozaj lákavo a to je už z roku 2015. Podľa tejto animácie to vyzerá, že aj holo displeje si prejdú svojím vývojom rovnako, ako pokusy s 3D displejmi v minulosti.

RED nevyrába displej sám, spolupracuje na ňom s firmou Leia Inc. RED hovorí o tom, že Leia využíva najnovšie objavy v nano-fotonike, aby vyrobila displej s požadovanými vlastnosťami.

Technológia by bola vynikajúca na zobrazovanie 3D povrchu máp, alebo ako ďalší spôsob zobrazenia rozšírenej reality. Otázkou je, kedy sa vývoj dostane tak ďaleko, aby boli rôzne scenáre dobre použiteľné v praxi. V každom prípade to nateraz vyzerá, že smartfón Hydrogen One bude mať displej skôr na zábavné účely. Tam sa nejaké menšie nepresnosti alebo kvalita odpustí ľahšie.

Na stránkach výrobcu sa dá telefón predobjednať za 1195 USD v hliníkovom tele alebo za 1595 USD v titánovom tele.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Hydrogen One – modulárny telefón so super videom?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.