Objavili sa informácie o smartfóne – Beyond X.

Duálna predná kamera spolu so štyrmi fotoaparátmi na zadnej strane sľubujú bohatšie a kvalitnejšie fotografie. Samsung sa pravdepodobne inšpriroval spoločnosťou Huawei a chce pokračovať vo vylepšovaní fotografických schopností mobilných zariadení. Aktuálne dokáže model Huawei P20 Pro využívať až 5-násobný hybridný zoom a makro snímky vytvárať zo vzdialenosti iba 2,5 cm.

Samsung toto tajomné zariadenie pomenoval Beyond X. Samozrejmosťou by už mala byť aj schopnosť pracovať v 5G sieti, pričom smartfón by mal podľa únikov dostať veľký, až 6,7-palcový displej. Napríklad Note 9 aktuálne používa 6,4-palcový displej. Rovnako veľký panel bude využívať aj pripravovaný modelový rad Galaxy S10. Beyond X by mal dokonca dostať špeciálne funkcie, ktoré by odlíšili používanie tak veľkého displeja, oproti ostatným smartfónom.

Zdroj ďalej poskytol aj nové informácie o predstavení pripravovaného modelového radu Galaxy S10. Stále častejšie sa spomína február, pričom výstava MWC sa bude konať až koncom mesiaca (25.2.2019). To dáva nádej na skorší februárový dátum predstavenia a opäť by sme mohli pravdepodobne dočkať samostatnej konferencie v New Yorku.

Povráva sa, že Galaxy S10 môže dostať do výbavy reverzné bezdrôtové nabíjanie, aké využíva aj Huawei Mate 20 Pro. To by mohlo naznačovať aj podstatne väčšiu batériu pre všetkých zástupcov radu Galaxy S10. Ďalšie informácie naznačujú, že skladateľný smartfón by mohol nakoniec dostať označenie Galaxy Flex, alebo Samsung Flex.

Samsung už svoj prvý smartfón so štyrmi fotoaparátmi na zadnej strane predstavil. Teraz sa pravdepodobne zvýši ich počet aj na prednej strane. Pokiaľ sa zlepší s narastajúcimi fotoaparátmi aj ich kvalita, tak bude všetko v najväčšom poriadku. V opačnom prípade sa môže tento trend stretnúť s negatívnymi ohlasmi.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung vkladá do Galaxy S10 všetky nádeje. V prípade neúspechu je kríza nezvratná

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.